Pisateljico Nino Kosmač smo vprašali o poteku dobrodelnih akcij v teh dneh?

Pisateljico Nino Kosmač smo vprašali o poteku dobrodelnih akcij v teh dneh?

Nina je dejala:

»Akademija je najvišja narodno znanstvena in umetnostna ustanova. Francosko akademijo znanosti je leta 1666 ustanovil francoski kralj Ludvik XIV. na pobudo Jean-Baptistea Colberta.Za časa literarno – filozofskega gibanja razsvetljenstva so nastali številni izumi, ki so obudili vero v razum, znanost, enakopravnost pred zakonom in človekove pravice, ter postavili temelje za francosko revolucijo. Akademije so za nekaj časa zaprli, nato pa jih je ponovno oživel Napoleon Bonaparte.

Član francoske akademije, ki je popil velike količine kave je bil Bernard de Fontelle, meni pa so v kafeteriji in pivnici Academia v Radovljici podarili kupone za kavo in druge tople napitke, ki se priležejo ob tem spreminjajočem se vremenu. Bone sem predala naprej in prepričana sem, da jih bo marsikdo koristil.

Lastnica lepega lokala na Ljubljanski cesti - kjer so staro vinsko klet preuredili za gostinske namene -stremi k lokalnim in slovenskim izdelkom. Academia je pivnica, kjer točijo pivo, ki ga varijo v Žirovnici. Posebnost lokala pa je tudi prodaja domače orehove in pehtranove potice«.

 V uredništvu želimo bralcem, da jim vreme ne bi povzročalo hudih težav in pa Nini Kosmač še veliko dobrodelnih akcij.

VIR: Nina Kosmač