Mediji o Nini

Pisateljico Nino Kosmač smo vprašali, kaj je počela pretekli konec tedna, ker vemo, da zmeraj hiti in ne miruje konce tedna.

Zaupala nam je : » Uganili ste, tako kot vi v uredništvu hitite in vam uspe napisati veliko število kvalitetnih člankov za portal, sem tudi sama hitela pretekli teden z izpolnjevanjem obveznosti. Vendarle, sem si uspela oddahniti v pekarni Hitri kruhek na Ljubljanski cesti 26. Že v preteklosti sem, večkrat sem spila kavo in si privoščila » indijančka«  v obeh  istoimenskih blejskih poslovalnicah. Omenjena sladica je neklasična v smislu, da je pritrjena na zelo velik slasten piškot. Razlog, da ne obiskujem drugih pekarn na Bledu je, ker se vonj po svežih izdelkih omenjenih objektov širi daleč naokrog in s tem nehote  privablja stranke. Ruski pisatelj Yuri Pavlovich Kazakov, je požel velik uspeh z zbirko kratkih zgodb »Vonj po kruhu in druge zgodbe«. Napisal je med drugim tudi zgodbi : »Velik samojed« ter« Modro in zeleno«. Značilnost pisanja književnika tiči v pomembnosti, ki jo pripisuje vsem petim čutom.

Skratka, vrnimo se k vonju in okusu. Borbončice skoraj vsakega, bodo prišle na svoj račun pri Hitrem kruhu, bodisi v Kranju, Križah, Stražišču, Železnikih ali na Bledu, kjer nudijo burek, tortiljo, solato, pice, sendviče itn.

 Skrivnost poslovanja pekarn tiči v tem, da kruh vedno zamesijo z ljubeznijo.

Menim, da  ni edina, kajti, uniformirane mlade dame, ki strežejo dobrote so  neverjetno hitre. Samo vstopila sem v pekarno in že so mi ponudili, vse vrste pekarskih dobrot, ki so bile lično zapakirane za ogrožene skupine. Prav tako, obljubljajo dolgoročno sponzorstvo in sodelovanje z menoj.

Sedaj pa - hitim,hitim!, je še dodala pesnica Kosmač.«

Mi pa svetujemo Nini naj hiti počasi!

Vir: Nina Kosmač