v Beletrininem tedenskem novičniku smo zbrali najnovejše zanimivosti naše založbe. Vabljeni k branju.

Drage bralke, dragi bralci,
v Beletrininem tedenskem novičniku smo zbrali najnovejše zanimivosti naše založbe. Vabljeni k branju.

Knjiga tedna
Nagrajeni pisatelj in prevajalec Jasmin B. Frelih se po romanih Na/pol in Piksli sooča z Ledenimi možmi. Gre za izjemen literarni sprehod po bolj ali manj otipljivih svetovih, po katerih sega revni študent Leon Kalan, ki se hoče po prihodu iz Škofje Loke izkazati na študiju primerjalne književnosti in se prebiti v literarne kroge, ki se mu za zdaj še vztrajno izmikajo.

Beletrina v živo
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo. Tokrat se ponovno posvečamo IV. letniku Klasične Beletrine in sicer je danes na vrsti zbirka treh kratkih zgodb Slike iz duhovniškega življenja George Eliot. O delu se bosta pogovarjali Tina Mahkota, ki je knjigo opremila s spremno besedo, in Blažka Müller.


93. Huda pokušnja! z Dušanom Čatrom in Špelo Bernhard Kobal

Tudi v novem letu bo zadnjo sredo v mesecu MuziKafe - domKULture na Ptuju gostil Hude pokušnje!

93. edicija bo v sredo, 31. januarja 2024, ob 19. uri. Tokratni gost bo pisatelj Dušan Čater, ki bo v pogovoru z moderatorjema Jožetom Rozmanom in Kristino Kočan predstavil knjigo Ekstradeviško. Ob razburljivi zgodbi, postavljeni na enega od jadranskih otokov, boste lahko uživali tudi v izbranih vinih in vinskih zgodbah vinarke Špele Bernhard Kobal iz Kobal Wines. Vstop je prost. Lepo vabljeni.


Beletrinine ugodnosti
Samo še danes in jutri lahko izkoristite priložnost in si januarsko knjigo meseca priskrbite po 30 % ugodnejši ceni. Tokrat izpostavljamo roman Đorđić se vrača, delo Gorana Vojnovića, v katerem spremljamo povratek Marka Đorđića, glavnega junaka uspešnice Čefurji raus!, na Fužine.

AirBeletrina
Obiščite portal AirBeletrina in preberite prispevek Ajde Vodlan, v katerem predstavlja domačo knjižnico filozofa in pisatelja dr. Mirta Komela. Komelovo domačo knjižno zbirko spoznavamo v njegovi »ljubljanski enoti«, stanovanju za Bežigradom, kjer ob jedilni (in obenem delovni) mizi stoji velika omara knjig.


VIR: Beletrina