napovednik

Spoštovani!

V Kulturnem domu Nova Gorica filmsko sezono nadaljujemo z naslednjimi filmi:

  • Petek, 28. 10. 2022
Ob 17.30: KOZMOBLISK, r. Angus MacLane (ZDA, 2022, sinh.), 9 +
Filmski vrtiljak

Ob 20.15: NAK, r. Jordan Peele (ZDA, 2022)
Kino


O posameznih filmih:

  • Kozmoblisk (Lightyear, ZDA, 2022, 100 min., sinh.), 9+
 
Režija: Angus MacLane
Scenarij: Pete Docter
Glasba: Michael Giacchino
Glasovi: Uroš Buh, Klara Šmuc, Alex Volasko, Blaž Šef, Vesna Jevnikar, Pavle Ravnohrib, Karin Komljanec, Petra Kerčmar, Rok Kunaver, Nejc Heine, Jernej Kuntner, Martin Adam Stevens, Leni Buh
Distribucija: Blitz Film & Video Distribution
 
Zgodba
V samostojnem filmu spremljamo začetke mladega testnega robota Kozmobliska, ki postane astronavt in si želi napredovati v kapitana Enote za zaščito vesolja. Na svoji misiji v vesolju skupaj s svojo posadko zaide na 4,2 milijonov svetlobnih let oddaljenem sovražnikovem planetu. Ko Kozmoblisk poskuša najti pot nazaj domov skozi prostor in čas, se mu pridruži ekipa nadobudnih rekrutov in njegova očarljiva spremljevalka mačka-robot, Sox. Misijo vrnitve domov ogrozi Zurg, vesoljska pošast s svojo vojsko neusmiljenih robotov.


  • Nak (Nope, ZDA, 2022, 131 min.)
  
Režija: Jordan Peele
Scenarij: Jordan Peele
Glasba: Michael Abels
Igrajo:
Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Michael Wincott, Brandon Perea
Distribucija: Karantanija Cinemas
 
Zgodba
Blizu Los Angelesa, v sušni dolini Santa Clarita v južni Kaliforniji, OJ Haywood in Emerald Haywood po očetu podedujeta ranč s konji. Ko nekega dne OJ in Emerald nad prostranim rančem opazita nepojasnjene pojave, si zadata cilj, da skrivnostni pojav na nebu ujameta na kamero. Stvari pa se zapletejo, ko jima na pomoč priskočita zaposleni v elektronski trgovini Angel Torres in priznani kinematograf Antlers Holst, ki je tik pred upokojitvijo. Potem ko s svojimi prizadevanji in ošabnostjo prestopijo mejo, od koder ni več poti nazaj, kar pripelje do grozovitih posledic, glavne junake povleče naravnost v oko viharja.


PR: KDNG