Združenje za odnose z javnostmi in komuniciranje (PRCA) je na srečanju v Ljubljani naznanilo začetek svojega najnovejšega poglavja Jugovzhodne Evrope v Sloveniji, in sicer pod generalnim predsedovanjem Katje Fašink.

Združenje za odnose z javnostmi in komuniciranje (PRCA) je na srečanju v Ljubljani naznanilo začetek svojega najnovejšega poglavja Jugovzhodne Evrope v Sloveniji, in sicer pod generalnim predsedovanjem Katje Fašink.

PRCA (The Public Relations and Communications Association) se s tem širi v 83. državo in s tem zastavlja nove korake v globalnem razvoju združenja. Hkrati nadgrajuje svoj vodilni položaj največjega združenja za odnose z javnostmi na svetu. 

Katja Fašink,
direktorica za korporativno komuniciranje ELES, sistemskega operaterja prenosnega elektroenergetskega omrežja Republike Slovenije in skupine ELES, jih je prepričala s svojo zavezanostjo sektorju in dvigu standardov. »Danes ponosno postavljamo Slovenijo na zemljevid pod okriljem najpomembnejšega PR združenja na svetu PRCA. V sodobnih komunikacijsko izjemno napornih časih se moramo strokovnjaki za odnose z javnostmi hitreje kot kdaj koli prej prilagajati izzivom medijskih trendov in agendam. Le s strateškim povezovanjem in usmerjenim izobraževanjem bomo lahko sprejeli in izvajali najboljše strategije za solidarno in učinkovito obvladovanje zahtevnih časov, ljudi in odnosov,« je ob prevzemu predsedovanja dejala Katja Fašink.

Opozorila je, da se bodo korporativni komunikatorji v prihodnosti soočali s številnimi izzivi. »Obdržati najboljše zaposlene in vlagati v njihovo znanje bo ključnega pomena za ugledno korporativno komuniciranje. Pri PRCA smo ponosni na najboljša strokovna znanja in usposabljanja na svetu. Kot predsednica PRCA Slovenija se bom po svojih najboljših močeh trudila dvigniti standarde v odnosih z javnostmi in komuniciranju, z aktivno osebno pomočjo vsem članom PRCA Slovenija, ki bodo nadalje učinkovito orkestrirali svoje komunikacijske poti in postali nepremagljivi voditelji v svojih panogah,« je še dejala.

 

Mag. Simona Kruhar Gaberšček (levo), glavna in odgovorna urednica MM-a, ki je prejela posebno priznanje PRCA za prispevek k stroki odnosov z javnostmi v Sloveniji, s Katjo Fašink, predsednico PRCA za Slovenijo. (Foto: Marko Pigac)

»MANJKA ENOTNOSTI«

Danijel Koletić,
predsednik PRCA za Jugovzhodno Evropo, je ob tej priložnosti poudaril, da so odnosi z javnostmi v Sloveniji v regiji vodilni po položaju v upravljanju in letnih proračunih za projekte, manjka pa jim enotnosti. »PRCA je priložnost za nadgradnjo znanja vseh generacij. Ustanovitev PRCA poglavij predstavlja zgodovinski trenutek za slovenske strokovnjake za odnose z javnostmi, saj gre za prvo mednarodno organizacijo, ki se je tako odločila in uradno razglasila PRCA poglavje v Sloveniji kot novo priložnost za povezovanje. Čeprav je prepoznavnost PRCA in njenih možnosti za pridobivanje novih znanj in izobraževanj velika, njen doprinos presega priložnosti za osebni razvoj. S povezanostjo komunikacijskih strokovnjakov na nacionalni ravni ta korak postavlja Slovenijo in strokovnjake na zemljevid sveta. Največji izziv v tem trenutku je enotnost stroke. Ko je stroka povezana, so njeni strokovnjaki prepoznani. Verjamem, da bodo to prepoznali vsi, ki se v Sloveniji ukvarjajo z odnosi z javnostmi,« pravi.

VIR: MM
Foto: Marko Pigac