Že tradicionalno so se letos marca, tik pred začetkom Pokala Vitranc na kranjskogorskem smučišču Kekec, zbrali nekdanji slovenski in tuji smučarji, znani Slovenci in ljubitelji smučanja.

Že tradicionalno so se letos marca, tik pred začetkom Pokala Vitranc na kranjskogorskem smučišču Kekec, zbrali nekdanji slovenski in tuji smučarji, znani Slovenci in ljubitelji smučanja. Dogodek se vsako leto odvije v spomin nekdanjemu slovenskemu smučarskemu reprezentantu Dragu Grubelniku in na najboljši možen način združuje smučanje, zabavo ter dobrodelnost. Letos so organizatorji sredstva zbirali za Brino, deklico z nasmehom in skupaj zbrali 23.094 evrov.


­
Klik za ogled video reportaže
­
Brino in njeno družino sta organizatorja Rene Mlekuž in Domen Mavrič obiskala na domu. Poleg čeka sta s seboj pripeljala tudi nekaj drugih presenečenj. Prvo izmed njih - podpisan CD Brinine najljubše pevke - Nine Pušlar, skupaj z vstopnicami za njen decembrski koncert v ljubljanskih Stožicah.

Brino sta Domen in Rene razveselila z zgoščenko in presenečenjem, da jo skupaj z družino decembra peljeta na veliki koncert Nine Pušlar v ljubljanske Stožice.Avtor fotografij: Sandi Fišer
Da bo Brina še lažje obiskovala terapije, je Mija Škerjanec skupaj z družinskim podjetjem SPC Škerjanec za eno leto v uporabo družini predala družinski avtomobil Škoda Kodiaq.

Brina in Mija Škerjanec (ŠPC Škerjanec) v vozilu, ki ga je Brinina družina dobila v enoletno uporabo.Avtor fotografij: Sandi Fišer
Bratcu Maju, ki trenira in obožuje košarko, je agencija Spontanzo in namestnica direktorja Andreja Potočnik Krajnik podarila enotedenski kamp z našim košarkarskim asom Goranom Dragićem, ki se bo odvijal v začetku julija.

Agencija Spontanzo je Maju, Brininemu bratu podarila udeležbo na Gogi kampu.Avtor fotografij: Sandi Fišer
Za organizatorja Grubinega memoriala Reneja Mlekuža in Domna Mavriča predaja bona vedno predstavlja češnjo na vrhu smetane: “Vedno je predaja polna čustvenega naboja. Tokrat je bilo še posebej čustveno. Brina nama je zlezla pod kožo. Je neverjetna borka, skupaj z njeno celo družino, ki ji pomaga na poti do uresničitve njenih sanj. Ko so bili dva meseca na terapijah v Ameriki, sva spremljala njen napredek. Ko vidiš ta žar in energijo v očeh, ostaneš brez besed. Komaj sva čakala, da se cela družina vrne in se srečamo. Po vseh deževnih dneh se je na dan predaje narisalo sonce. Zagotovo ga je od tam gor poslal naš Gruba. Iz srca hvala vsem partnerjem Grubinega memoriala, SPC Škerjanec za lepo gesto z avtomobilom, agenciji Spontanzo, ki bodo bratca Maja odpeljali na košarkarski kamp Gorana Dragića. Na koncu smo zbrali vsoto, ki bo Brino lahko dvakrat peljala na terapije onkraj luže in pokrila vse stroške. Srce nama igra.”

Domen Mavrič in Rene Mlekuž sta družini Slivniker predala donacijo v vrednosti 23.094 evrov.Avtor fotografij: Sandi Fišer
Celotna zbrana sredstva prvega Grubinega memoriala so bila namenjena Dragovemu sinu Maksu, na drugem so z zbranimi sredstvi pomagali sedemnajstletnemu Timu, na tretjem 7-članski družini iz Vuhreda, na četrtem družini iz Slovenske Bistrice, leta 2020 družini Rajh iz okolice Maribora. Lani so bila sredstva namenjena družini Jesenšek iz okolice Litije, letos pa Brini, deklici z nasmehom.
Hvala vsem medijskim predstavnikom in pokroviteljem za podporo.

VIR: Agencija AVI