Poletje se bliža koncu, a to še ne pomeni konca veselja in užitkov.


Zadnji teden avgusta je kot nalašč za poslednji oddih sezone, saj visoke temperature padejo, šoloobvezni otroci se že pripravljajo na novo šolsko leto, lepo vreme in poletni duh pa sta še vedno prisotna. Vzemite si še nekaj časa zase v zavetju neokrnjene narave, ob izvrstni hrani in aktivnostih, ki sproščajo in zabavajo. Za vas smo pripravili nekaj predlogov, kako preživeti zadnje dni poletja, da se napolnite z energijo za prihajajoče mesece. 

Naokrog
Če ste raziskovalnega duha, je ena od idej lahko obisk bližnjih prestolnic. Potopite se v stara mestna jedra in skozi lastne oči spoznajte zgodovino prečudovitih mest, ki nas obdajajo. Muzeji in galerije bodo poskrbeli, da vam ne bo dolgčas, prav tako nudijo zatočišče pred soncem v vročih dopoldanskih urah. Razvajajte svoje brbončice v izbranih restavracijah ter se nato ohladite ob osvežilni pijači v enem od mnogih prikupnih lokalov. Užitek zagotovljen!

Aktivno je atraktivno
Ste eni tistih, ki zaslužen dopust najraje preživite aktivno, saj se vam poležavanje zdi potrata časa? Izberite lokacijo, ki vam ponuja raznolike možnosti za športne aktivnosti in raziskovanje narave. Ena od takšnih destinacij so Terme Sveti Martin v osrčju Medžimurja na Hrvaškem. Ste vedeli, da je regija znana po prostranih gozdovih, polnih neokrnjene narave, ter da je pravi raj za kolesarje in pohodnike, saj ponuja 700 kilometrov kolesarskih poti in veliko vzpetin za malo manj in malo bolj zahtevne pohodniške izlete? Tu bo vsak športni navdušenec našel nekaj zase. Terme obiskovalcem ponujajo tudi številne druge aktivnosti, vse od rekreacije v zunanjih bazenih Aquaparka Martilandia pa do vodenih vadb joge.

Za avanturiste
So adrenalinska doživetja tisto, kar prebudi otroka v vas? Vas premagovanje strahov zabava? Potem so adrenalinske počitnice kot ustvarjene za vas. Plezanje, rafting, gorsko kolesarjenje, bungee jumping in še in še – skratka vse, kar poteši divjega duha! Zapeljite se do najbližjega adrenalinskega parka ali atrakcije in se v nadzorovanem, varnem okolju preizkusite v nečem novem. 

Žur do jutranjih ur
Sta morda ritem dobre glasbe in odlična pijača tisto, kar vas sprosti in zabava? Potem je žur do jutranjih ur kot nalašč za vas. Na nepozabno zabavo povabite svoje prijatelje in boljše polovice ter uživajte v dolgih nočeh, polnih zanimivih preobratov in izkušenj, o katerih boste še dolgo govorili. Poletje je čas številnih koncertov, predstav in drugih dogodkov na prostem, ki imajo poseben čar. Preverite razpored dogodkov in pred odhodom ne pozabite na kak dodaten kos oblačila ali odejo ter pršilo proti komarjem.

Pst, če še nimate ideje kam, imamo za vas dober predlog! Vsi, ki radi raziskujete in ste se za dobro zabavo pripravljeni odpeljati malo dlje, ne smete zamuditi dogodka End of Summer Weekend, ki bo potekal med 26. in 28. avgustom v idilični vasici Sveti Martin. V Pubu Potkova pripravljajo pravi grill party z živo glasbo in izbranimi lokalnimi jedmi, ob katerih energije za ples ne bo zmanjkalo. V aquaparku MartiLandia pa vas čaka velika zabava ob koncu poletja. Za odlično vzdušje in ples ob bazenu bo skrbel DJ, medtem ko se bodo najmlajši obiskovalci lahko zabavali na napihljivih igralih, z vodnimi balončki in si privoščili slastno sladkorno peno.

Izkoristite zadnje avgustovske dni za odklop v najboljši družbi. Čudovita lokacija, dobra hrana in nepozabna zabava bodo zagotovo pričarali obilo lepih spominov. 

PR: IPPR