za vas smo pripravili tedenski novičnik, v katerem smo povzeli sveže zanimivosti iz Beletrine. Vabljeni k branju.

Drage bralke in dragi bralci,
za vas smo pripravili tedenski novičnik, v katerem smo povzeli sveže zanimivosti iz Beletrine. Vabljeni k branju.

Knjiga tedna
V zbirki Koda je izšla knjiga Islam in ljubezen podoktorskega raziskovalca in predavatelja Samija Al-Daghistanija. Humanistično delo prinaša osem esejev, v katerih avtor razmišlja o ljubezni in islamu, v svoje premisleke pa vpleta tudi osebne zapise iz različnih obdobij svojega življenja in akademskega udejstvovanja med letoma 2005 in 2023.

Dogodek tedna
Vabljeni k ogledu nove epizode Beletrine v živo. Tokrat smo se v oddaji pogovarjali o najnovejšem romanu Jurija Hudolina z naslovom Čas lepih žensk. Hudolin se je o svojem delu pogovarjal z Blažko Müller.

Ugodnost tedna
Pridružite se Beletrininemu bazarju, v katerem vam številne naše knjige ponujamo po ugodnih cenah. Med naslovi najdete tudi za kresnika nominirana romana Ženska s srebrnim očesom Katarine Marinčič in Ne bom se več drsal na bajerju pokojnega Lada Kralja. Ponudbo lahko izkoristite do 19. junija 2023 ali do razprodaje zaloge

Novica tedna
V tem tednu bo posebne pozornosti deležen biografski roman Joži, v katerem avtorica Petra Pogorevc razkriva življenjsko in poklicno pot legende slovenskega gledališča, igralke Jožice Avbelj. Popisovalka in portretiranka bosta družno nastopili na dogodku, ki bo kot del programa 58. Festivala Borštnikovo srečanje potekal v četrtek, 15. junija 2023, ob 18. uri na Malem odru Drame SNG Maribor.

Članek tedna
Na portalu AirBeletrina preberite kritiko Hudičevih napojev E. T. A. Hoffmanna, ki je v prevodu Štefana Vevarja izšla v III. letniku naše zbirke Klasična Beletrina.

VIR: Beletrina