Ustvarjalni tečaji za odrasle

Ustvarjalni tečaji za odrasle

Vabimo vas na jesenske ustvarjalne tečaje v prijetnem vzdušju Narodne galerije. Ustvarjajte v družbi vrhunskih umetnikov in likovnih pedagogov!
Tečaj risanja za začetnikeosem srečanj ob četrtkih, od 21. septembra do 23. novembra 2023, od 17.00 do 20.00

Ob mavčnih modelih geometrijskih teles bomo spoznavali osnove risbe, linearne perspektive ter senčenja in viziranja. Tečaj je primeren za popolne začetnike in tiste, ki sicer že rišejo, a bi radi svoje znanje še dodatno izpopolnili.
Več informacij in prijave na povezavi.
Več
 
Tečaj grafičnih tehnik globokega tiska za začetnikepet srečanj ob sredah, od 27. septembra do 25. oktobra 2023, od 16.30 do 19.30

V sklopu petih srečanj bomo spoznali pojem grafike, se seznanili z vrstami grafike in njihovimi tehnikami. Spoznali bomo celoten proces tiska – od priprave matrice do rojstva grafičnega lista. Podrobneje se bomo ukvarjali z grafičnima tehnikama suha igla in jedkanica. Skozi proces ustvarjanja nas bo vodila grafičarka Alja Košar, ki nam bo na voljo za vsa morebitna vprašanja in pomoč pri izvedbi tiska.

Več informacij in prijave na povezavi.
Več
 
Tečaj grafičnih tehnik globokega tiska za nadaljevalcepet srečanj ob ponedeljkih, od 25. septembra do 23. oktobra 2023, od 16.30 do 19.30

Srečali se bomo s posebno različico akvatinte, ki jo imenujemo brušena akvatinta. Gre za tehniko, pri kateri s pomočjo postopka akvatinte na celotni grafični plošči dobimo bogat črn odtenek. V naslednjem postopku iz črne podloge s pomočjo različnih kovinskih strugal brusimo oziroma gladimo bele črte, kar nam omogoča grajenje velikih razponov med odtenki. Tehnika se lahko izvaja samostojno ali v kombinaciji z drugimi tehnikami globokega tiska, prav tako se jo lahko izvede v barvnem globokem tisku.

Več informacij in prijave na povezavi.
Več
 
Tečaj kiparjenja: modeliranje glave po živem modelupet srečanj ob sobotah, od 7. oktobra do 18. novembra 2023, od 10.00 do 13.00

Na tečaju se bomo seznanili z osnovami oblikovanja gline ter anatomije glave in delov obraza. Mentorica bo predstavila osnovne kiparske pristope k oblikovanju kiparskega portreta. Ogledali si bomo tudi razstavo kiparja Ivana Zajca, avtorja Prešernovega spomenika in številnih drugih kipov.
Več informacij in prijave na povezavi.
Več
 
Tečaj slikanja z oljnimi barvami: moški polaktsedem srečanj ob sredah, od 11. oktobra do 29. novembra 2023, od 16.30 do 20.30
Na slikarskem tečaju, ki je namenjen predvsem začetnikom, bomo slikali moški polakt po živem modelu. Raziskovali bomo učinkovite načine upodabljanja človeške figure na lahkoten, a tehnični način. Igrali se bomo z resnim pristopom in svobodo izražanja. Na vsakem srečanju se bomo ogreli z risanjem hitrih skic ter od risbe potovali do slikanja z oljnimi barvami. V sklopu sedmih srečanj bodo udeleženci narisali in naslikali več risb in slik.
Več informacij in prijave na povezavi.
Več

VIR: NG