tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
V tem tednu vam priporočamo kratek roman Življenje Lazarčka s Tormesa, eno izmed knjig III. letnika Klasične Beletrine. Gre za enega prvih modernih romanov svetovne književnosti, ki je bil napisan še pred Cervantesovim Don Kihotom. Dolgo časa je bil prepovedan in je še globoko v 20. stoletju izhajal v cenzurirani verziji.

Dogodek tedna
Toplo vabljeni, da prvič v letu 2023 spremljate Beletrino v živo. Začenjamo s posebno epizodo, v kateri se vam predstavljamo Beletrinini sodelavci. Spregovorili bomo o svojih najljubših knjigah, ki so pri naši založbi izšle v preteklem letu in se zazrli v novo sezono. Kaj vse prihaja? Česa se veselimo? V posnetku si oglejte, kakšni so naši obeti za leto 2023.

Ugodnost tedna
Čas je za januarsko knjigo meseca. Ta mesec smo se odločili, da izpostavimo in vam po ugodni ceni ponudimo knjigo Razvoj osebnosti Carla Gustava Junga, enega najpomembnejših filozofov in psihologov 20. stoletja. Pri nakupu lahko do 31. januarja 2023 izkoristite 30-odstotni popust.

Novica tedna
V decembru smo v prostorih City Hotela v Ljubljani predstavili dvoletni projekt in digitalno storitev Na-prostem.si: Prosto programje za digitalno vključenost NVO in uporabnikov.
Glavni cilj projekta je izboljšanje digitalne vključenosti ranljivih družbenih skupin in NVO.

Članek tedna
Liu Zakrajšek
je za portal AirBeletrina pripravila intervju z Nino Petek,  slovensko filozofinjo in redno profesorico na oddelku za filozofijo ljubljanske Filozofske fakultete. Preberite si prispevek, v katerem je v ospredju pred kratkim izdana knjiga Na pragu prebujenja: svetovi sanj v budizmu.

VIR: Beletrina