Predvidoma v prihodnjem tednu bo izvajalec končal z gradbenimi deli na vodovodu na odcepu Petelinjek (Spodnja Črnova).


Sledila bo še dezinfekcija vodovoda in ostala zaključna dela. Z zaključeno investicijo bomo prebivalcem zagotovili oskrbo z vodo ob trasi gravitacijskega cevovoda ter priključitev dodatnih objektov, ki ležijo ob trasi novega vodovoda.
 
V okviru investicije smo zgradili 787 metrov cevovoda in dva hišna priključka v dolžini 251 metrov. Z investicijo zagotavljamo oskrbo z vodo ob trasi gravitacijskega cevovoda ter priključitev dodatnih objektov s prebivalci, ki ležijo ob trasi novega vodovoda. Krajani se sedaj oskrbujejo z lastnimi vodovodi. Glavni namen izgradnje je zagotavljanje enakomerne razvitosti vseh predelov v občini ter povečanje standarda in zadovoljstva vseh krajanov, tudi tistih, ki živijo na obrobju mesta.
 
Na območju krajevne skupnosti Vinska Gora v zadnjem času izvajamo veliko projektov, ki bodo izboljšali dostopnost do kakovostne pitne vode. V mesecu juniju smo zaključili z izgradnjo 3.805 metrov dolgega vodovoda v Spodnji Črnovi v Vinski Gori, na katerega je že priklopljenih 20 objektov. Uredili smo sekundarne cevovode v skupni dolžini 2.589 metrov, zgradili vodohran v velikosti 25 kubičnih metrov in dva reducirna jaška za regulacijo tlaka ter zgradili vodovodne priključne vode DN 32 v dolžini 1.216 metrov. Vrednost del je znašala 520 tisoč evrov brez DDV.
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje