19. 1. 2024 ob 12.00 do 20. 1. 2024 ob 12.00

19. 1. 2024 ob 12.00 do 20. 1. 2024 ob 12.00

Gospodarsko razstavišče Ljubljana

Na Informativi 2023 - sejmu izobraževanja in poklicev, razstavnem prostoru "Klik do e-države« (v Hali C) bomo skupaj z Ministrstvom za javno upravo mladim predstavili elektronske storitve, ki jih razvijamo zanje, seznanili pa se bodo lahko tudi z možnosti zaposlitve in kariernega razvoja v javni upravi.

Na 15. Informativi bomo na stojnici "Klik do e-države" predstavljali elektronske storitve za mlade | Avtor: Ministrstvo digitalno preobrazbo
Informativa bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v petek, 19. januarja, in v soboto, 20. januarja 2024, od 9.00 pa vse do 18.00.
Letos bomo mladim predstavili elektronske storitve, ki jih razvijamo posebno zanje. Od blizu bodo lahko spoznali digitalne storitve eUprave – državnega portala za e poslovanje državljanov z državo, spletni portal za oddajo pobud STOP Birokraciji, storitve zaupanja-SI-TRUST (smsPASS, SI-PASS, SIGEN-CA, elektronsko osebno izkaznico), informacijski sistem Muza, ki je namenjen kakovostnemu upravljanju in razvoju zaposlenih v državni upravi, seznanili pa se bodo lahko tudi z delovnimi mesti v javni upravi, možnostmi opravljanja prakse in kariernim razvojem v javni upravi.

V okviru razstavnega prostora bo na voljo tudi prijavna služba SI-TRUST skupaj z zaposlenimi iz upravne enote Vrhnika, kjer bodo obiskovalci lahko oddali zahtevek za pridobitev mobilne identitete smsPASS ali za pridobitev digitalnega potrdila SIGEN-CA. Ob tem pa bodo na voljo svetovalci iz Enotnega kontaktnega centra, ki bodo v pomoč novim in obstoječim uporabnikom smsPASS, digitalnega potrdila SIGEN-CA in e-storitev državne uprave.

V zvezi z eUpravo bomo na Informativi izpostavili naslednje storitve za mlade:

  • pridobitev subvencionirane vozovnice za dijake in študente,
  • oddaja vloge za pridobitev državne in Zoisove štipendije ter štipendije za deficitarne poklice,
  • vpogled v proste termine za opravljanje vozniškega izpita,
  • prijava/odjava začasnega prebivališča.
Pripravili smo tudi nagradni kviz, ki ga bo v petek, med 10.00 in 14.00, vodil reper Emkej, športnik Cene Prevc pa vam bo v soboto ob 10.00 iz prve roke zaupal, zakaj ga zanima elektrotehnika.