Ob praznovanju prvega rojstnega dne Hiše kranjske čebele v Višnji Gori, se je župan Dušan Strnad v dopoldanskih urah udeležil odprtja razstave Gabrijela Vrhovca z naslovom »Višnja, to sem jaz in to je moj prijatelj Polž!«.

Gašper S. 

»Veseli me, da smo prišli in dočakali lik čebelo Višnjo, ki bo imela lepo pot v ta svet in bo povezovala ter združevala«, je ob odprtju zadovoljno povedala direktorica Zavoda Prijetno domače Maja Lampret. Povedala je, da so z avtorjem Gabrijelom Vrhovcem, ki je domačin in razume pomen polža in čebele za Višnjo Goro, našli luštno pot, kjer čebela Višnja je Višnjanka, Višnjanski polž pa njen najboljši prijatelj.  

Razstava je na ogled v kavarni Hiše kranjske čebele, novonastala izrisana podoba čebele Višnje pa bo odslej nagovarjala predvsem najmlajše obiskovalce pri spoznavanju življenja kranjske sivke.

Kot že rečeno je izrisano podobo čebele Višnje ustvaril domačin Gabrijel Vrhovec. Avtor je slikar, ilustrator, karikaturist in stripar. Vsestranski ustvarjalec je prispeval svoje ilustracije preko dvajsetim različnim publikacijam in slikanicam. Med drugim je avtor ilustracije nemškega prevoda Kozlovske sodbe v Višnji Gori.

Prireditev so popestrili otroci Vrtca Polžek in Lejla Mohar na kitari, skozi odprtje razstave pa nas je popeljala voditeljica Ajša Hodžič.

VIR: Občina Ivančna Gorica