HBO serija „Zmajeva hiša“ (House of the Dragon) je postala najbolj gledana vsebina na HBO streaming storitvah v Evropi, tudi v Sloveniji, s čimer je premagala tudi osmo sezono serije „Igra prestolov“.

Že premiera „Zmajeve hiše“ je imela večje število gledalcev od katerekoli nove originalne serije in tako je postala najbolj uspešna premiera serije na HBO Max na področjih ZDA, Latinske Amerike in Evrope.
Vsaka epizoda ima v povprečju 29 milijunov gledalcev v ZDA, kar je po zaslugi naknadnega gledanja doseglo trikratno povprečje otvoritvenega večera.
 
Zunaj Evrope je "Zmajeva hiša" prav tako presegla osmo sezono "Igre prestolov" in postala najbolj gledan HBO naslov na HBO streaming storitvi v Latinski Ameriki, Jugovzhodni Aziji, Hong Kongu in na Tajvanu.
 
Casey Bloys, predsednik in direktor HBO-ja in HBO Maxa, je ob tem povedal: " Navdušeni smo, da je "Zmajeva hiša" všeč oboževalcem "Igre prestolov" po vsem svetu, hkrati pa nas veseli, da je dosegla tudi nove gledalce, ki prvič odkrivajo svet Westerosa. Čestitke Georgeu, Ryanu, Miguelu in celotni ekipi „Zmajeve hiše“ za čudovito prvo sezono."
 
Celotna prva sezona serije „Zmajeva hiša“ je na voljo na HBO Max streaming platformi.

PR: HBO