Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo se bo tudi letos udeležilo 54. Mednarodnega obrtnega sejma, ki bo potekal v Celju od 14. do 18. septembra.

 Ministrstvo bo skupaj z organi v sestavi in izvajalskimi institucijami pripravilo bogat program na razstavnem prostoru kot tudi strokovnih posvetov s področij gospodarstva in turizma. Podjetniki bodo lahko na razstavnem prostoru prejeli informacije o finančnih in drugih podporah podjetjem, na tokratnem sejmu pa se bodo lahko tudi prvič srečali z ministrom na 'Kavi z ministrom'.
Državni sekretar Matevž Frangež je ob predstavitvi 54. MOS povedal: »Sejem MOS je daleč največji gospodarski dogodek v Sloveniji. Gre za povezovanje gospodarstva, obrti in podjetništva, povezovanje pa je ključno v tem času. Ministrstvo tudi letos ponovno sodeluje na sejmu. Naš namen je približati delovanje ministrstva in vseh izvajalskih institucij razstavljavcem in obiskovalcem sejma. Posebna skrb bo namenjena informiranju podjetnikov s področij delovanja ministrstva ter utrjevanju vezi in dialoga med podjetniki in obrtniki ter gospodarskim ministrstvom. Podjetnikom bomo na voljo s koristnimi informacijami, prav tako pa uvajamo 'Kavo z ministrom' vsak dan med 9. in 11. uro na razstavnem prostoru ministrstva v hali L1,« je o nastopu gospodarskega ministrstva na MOS povedal državni sekretar Frangež.

Pri tem je opozoril tudi na bogat spremljevalni program: »Na stojnici ministrstva se bodo lahko obiskovalci podali na raziskovanje zemlje in vesolja v navidezni resničnosti, ki jo je pripravil Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga. Spoznali bodo lahko tudi humanodino robotko Vido ali pa se preizkusili v simulatorju letenja. Sodelujemo pa tudi z mladim kuharjem Žigo Gabrovcem, finalistom Masterchefa Slovenija, ki bo skrbel za pogostitev naših gostov.«

Na stojnici ministrstva bodo lahko podjetniki pridobili informacije o različnih finančnih spodbudah za uspešno poslovanje in nastopanje na tujih trgih tako javne agencije SPIRIT, Slovenskega podjetniškega sklada in Javnega sklada RS za regionalni razvoj in razvoj podeželja. Podjetjem bodo na voljo informacije o pomoči podjetjem pri čezmejnih sporih, zaščiti intelektualne lastnine, lahko pa bodo koristili tudi svetovanje Tržnega inšpektorata ali Urada za meroslovje s področja merjenja energije.

Obiskovalci bodo lahko pridobili tudi povsem praktične informacije o varstvu njihovih pravic pri nakupih ali potovanjih. Bogat pa bo tudi turistični program, saj bodo obiskovalcem predstavljena odlična aktivna doživetja na prostem v Sloveniji ter turistične priložnosti Pohorja, Celja, Bele krajine, Krasa in Brkinov. Razstavni prostor ministrstva pa bo popestrila tudi tradicionalna razstava Čar lesa, ki lepo prikazuje in promovira rabo naše naravne surovine.

V dvoranah bo potekal tudi bogat program predavanj in okroglih miz, in sicer s področij lesno-predelovalne industrije, razvoja turizma, odgovornega poslovnega ravnanja večnacionalnih podjetij, obveznosti podjetij pri prodaji preko spleta in skladnosti neživilskih proizvodov in sistema RAPEX.

Na razstavnem prostoru ministrstva v znamenju vizije slovenskega gospodarstva »Zelena, ustvarjalna in pametna Slovenija« bodo poleg ministrstva sodelovali organi v sestavi (Tržni inšpektorat RS, Urad RS za intelektualno lastnino, Urad RS za meroslovje) in izvajalske institucije (SPIRIT Slovenija, Slovenska turistična organizacija, Slovenski podjetniški sklad, Slovenski inštitut za standardizacijo, Nordung center, Javni sklad RS za regionalni razvoj in razvoj podeželja, Slovenska akreditacija).
  • Program strokovnih posvetov in aktivnosti na razstavnem prostoru Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo

  • Brošure, publikacije

PR: MGRT