S skupnim družbeno odgovornim projektom sta podjetje Press Clipping in Varstveno delovni center Polž Maribor izdelala skoraj dva tisoč glinenih žlic za novo božično komunikacijsko akcijo.

Namen projekta je bilo vzajemno družbeno in trajnostno sodelovanje Press Clippinga in VCD Polž Maribor ter s tem nadgrajevanje delovne motivacije, popestritev okolja, rezultat dela pa je bil par dveh glinenih žlic, ki so ga podarili vsem naročnikom in poslovnim partnerjem.

VCD Polž Maribor deluje kot javni socialnovarstveni zavod, ki varovancem skozi delovno aktivno življenje nudi družbeno vključevanje, samostojnost in razvoj. Pobudnica ideje je bila direktorica Press Clippinga Tatjana Novak, ki je tudi sama zelo povezana s filantropijo in prostovoljstvom:

»Zaposlenim sem želela dati povsem novo izkušnjo prostovoljstva in obsežno paleto pristnosti, radosti in čustev, ki so jih doživeli v Varstveno delovnem centru Polž. Približati sem jim hotela hkrati drugačnost in enakovrednost ter s tem vzporedno ohranjala misel na družbeno odgovorno strategijo, ki smo si jo zastavili v podjetju. Zavedamo se, kako pomembno je vključevanje zaposlenih tako v lokalno kot tudi širšo skupnost in vzajemno sodelovanje. Ko lahko na koncu govorimo o skupnem izdelku, v našem primeru o žlici, pa menim, da je to samo osnova za dolgotrajne uspešne in dragocene odnose. Verjamem, da sta radoživost in navdušenje šla skozi vsakega zaposlenega in ga s tem motivirala za nadaljnje učinkovito in zagnano delo. Hkrati verjamem, da smo tudi varovancem Polža vsaj za kanček popestrili dneve in jim bili pridna pomoč pri izdelavi žlic.«

Nagrada Horus, ki so jo na Press Clippingu dobili leta 2020, jih obvezuje k družbeno odgovornemu ravnanju, ki ga živijo skupaj z njihovimi naročniki. V sklopu letošnje božične akcije so se torej odločili za skupni projekt izdelovanja glinenih žlic, s katerim so sestavili temelje za nadaljnje plodno in učinkovito sodelovanje. Pristnost, edinstvenost in iskrenost Zavoda ter glina kot naraven in okolju prijazen material sta bila znak in povod za celotni skupni projekt, so še dodali na Press Clippingu.

VIR: MM