Pametni telefoni Samsung družine Galaxy A so odlični predvsem za tiste, ki za telefon niso pripravljeni odšteti celega premoženja, vseeno pa prisegajo na naprave uglednega proizvajalca.

Pametni telefoni Samsung družine Galaxy A so odlični predvsem za tiste, ki za telefon niso pripravljeni odšteti celega premoženja, vseeno pa prisegajo na naprave uglednega proizvajalca. Nedavno pa je podjetje Samsung zanje pripravilo nov model – Galaxy A24. Čeprav ta ne razpolaga s podporo za mobilna omrežja 5G, bo navdušil predvsem ljubitelje fotografije.

Glavni adut pametnega mobilnega telefona Galaxy A24 je namreč odlična glavna kamera. Tu gre za fotoaparat, opremljen s slikovnim tipalom ločljivosti 50 milijonov slikovnih točk. Poleg tega je ta opremljen še z optičnim stabilizatorjem slike, ki bo pripomogel k večji kakovosti zajetih slik in videoposnetkov. Novost je opremljena še s fotoaparatoma s slikovnimi tipali ločljivosti pet milijonov in dveh milijonov slikovnih točk. Piko na i pa da še grafični procesor.


Pametni telefon Samsung Galaxy A24 bo tudi tarča nekaterih bolj zahtevnih uporabnikov, saj strojna plat poskrbi za kar nekaj pozornosti. Opremljen je s kakovostnim zaslonom, ki se ponaša s 6,5-palčno oziroma 16,5-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo Full HD+ (2.340 x 1.080 slikovnih točk). Opremljen je tudi z mobilnim procesorjem MediaTek Helio G99. Ta podatke preračunaval z osmimi jedri in je kos tudi zahtevnejšim nalogam.

Novi Galaxy A24 je opremljen še s šestimi gigabajti oziroma osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika (odvisno od različice) in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Za polnjenje vgrajene baterije kapacitete 5.000 miliamper ur z močjo 25 W pa bo pričakovano na voljo vmesnik USB-C. Na vgrajenem pomnilniku pametnega telefona Galaxy A24 je privzeto nameščen mobilni operacijski sistem Android 13 z grafičnim vmesnikom One UI 5.0. Maloprodajna cena novosti in dobavljivost bosta razkrita kmalu.


VIR: Računalniške novice