13. septembra je bil Wang Xiang, partner in predsednik skupine Xiaomi, izbran kot eden izmed "izjemnih ljudi" na podelitvi nagrad "2022 Forbes China - Global 100 Outstanding Chinese".

Forbes China je opozoril, da je Wang Xiang, potem ko se je pridružil Xiaomiju, vodil prizadevanja za hitro globalno širitev podjetij za potrošniško elektroniko in pametno proizvodnjo, v okviru katerih je pod njegovim izjemnim vodstvom podjetje vstopilo na več kot 100 trgov. Medtem je nenehno izboljševal Xiaomijevo globalno strategijo intelektualne lastnine (IP) in sistem skladnosti, odpravljal ovire na področju intelektualne lastnine in pospeševal globalizacijo.
 
Forbes Kitajska je letošnje leto izdal seznam izjemnih Kitajcev, "Global 100 Outstanding Chinese", ki se osredotoča na mlade talente in podjetnike iz tujine, pri čemer je izbral 100 izjemnih svetovnih kitajskih predstavnikov z dveh glavnih področij: poslovanja in kulture v različnih regijah, vključno z Ameriko, Evropo, Azijo in Oceanijo. Forbesov seznam ima tri glavne kategorije: poslovni vodje, izjemni ljudje in potencialna
 
elita. Wang Xiang je bil eden od 17 ljudi, ki so prejeli naziv "Izjemni". Vsi so ugledni talenti z globalnim vplivom, nekateri pa predstavljajo podjetja s tržno vrednostjo več kot 100 milijard RMB.
 
O podjetju Xiaomi
 
Podjetje Xiaomi je bilo ustanovljeno aprila 2010 in je začelo kotirati na borzi v Hongkongu 9. julija 2018 (1810.HK). Xiaomi je internetno podjetje s pametnimi telefoni in pametno strojno opremo, ki je v svojem središču povezana s platformo Internet of Things (IoT).

V skladu z našo vizijo »Spoprijateljite se z uporabniki in bodite najbolj kul podjetje v njihovih srcih«, Xiaomi nenehno sledi inovacijam, visokokakovostni uporabniški izkušnji in učinkovitosti delovanja. Podjetje brez predaha ustvarja osupljive izdelke po dostopnih cenah, da bi lahko vsi uživali v boljšem življenju z inovativno tehnologijo.
 
Xiaomi je eno vodilnih svetovnih podjetij za pametne telefone. Glede na tržni delež pošiljk pametnih telefonov je podjetje leta 2021 zasedlo tretje mesto na svetu. Vzpostavilo je tudi vodilno svetovno potrošniško platformo AIoT (AI+IoT), z več kot 400 milijoni pametnih naprav, povezanih z njeno platformo od 30. septembra 2021, razen pametnih telefonov in prenosnikov. Izdelki Xiaomi so prisotni v več kot 100 državah in regijah po vsem svetu. Avgusta 2021 se je podjetje že tretjič uvrstilo na seznam Fortune Global 500 in zasedlo 338. mesto, kar je 84 mest višje kot v letu 2020.
 
Xiaomi je sestavni del indeksov Hang Seng, Hang Seng China Enterprises, Hang Seng TECH in Hang Seng China 50.

PR: Idealia