Lansko leto je izšla spominska zbirka, pri kateri je sodelovalo 85 pisateljic iz celega sveta, ki so skupaj izdale knjigo.

Želele so se pokloniti duhu Flore Alejandre Pizarnik. Vsako leto je več zanimanja za umetnico, ki je veljala za prekleto in kontroverzno.

Alejandra Pizarnik, se je rodila ruskim migrantom v Argentini. V Argentini je družina Pozharnik spremenila priimek v Pizarnik. Alejandra je kmalu dobila štipendijo za študij teologije na Sorbonski fakulteti v Parizu. Pisala je novinarske članke in prevedla Antonin Artauda, Henrija Michauxjs, Aimé Cesairéja in  Yvesa Bonnefoya. Družila se je s priznanimi umetniki kot so: Octavio Paz, Julio Cortázar in Ivonne Bordelois.

Pisala je o brezupnih strasteh, grobih spolnih odnosih,  enostranski ljubezni, praznini, feminizmu in odvisnosti od tablet. Vrnitev v rodni Buenos Aires pri 36. letih je bila zadnjo usoden .Spoznala je partnerko, s katero je želela živeti v skrivnem razmerju. Neke noči, e zaužila odmerek 50. tablet Secobarbitala ( tablete so v tistem času imenovale rdeči hudički).

Vabljeni v soboto 6.avgusta, ob 19 uri na spletno predavanje o brezupu praznine  v poezijah Alejandre Pizarnik,  s pisateljico Nino Kosmač, na spletno povezavo:

https://us05web.zoom.us/j/89674576645?pwd=YjVJNkRmSWcrZFdhbkhZUENGcnhYdz09,
ID: 896 7457 6645; access code: BQb855.

PR: Nina Kosmač