Skupina Sam's Fever, ena izmed najboljših interpretov Elvisove glasbe, se je tik pred poletjem podala na prav posebno potovanje. Ogromna križarka, ki sprejme 5000 ljudi, je odplula iz Trsta in se podala na pot preko Grčije vse do Turčije.

Skupina Sam's Fever, ena izmed najboljših interpretov Elvisove glasbe, se je tik pred poletjem podala na prav posebno potovanje. Ogromna križarka, ki sprejme 5000 ljudi, je odplula iz Trsta in se podala na pot preko Grčije vse do Turčije.
 
Že drugič povabljeni na križarjenje
 
Skupina je bila že drugič povabljena na križarjenje TCB-World Cruise. Križarka združuje oboževalce Elvisa Presleya in oboževalce njegove glasbe. Potovanja se je udeležilo več kot 500 oboževalcev in tako je skupina postavila nov rekord udeležencev, pred katerimi je nastopila.
 
Skupina Sam's Fever je s svojimi tremi koncerti igrala pomembno vlogo pri sooblikovanju zabavnega programa na križarki TCB-World Cruise. Skupina Sam's Fever je na krovu poleg Elvisovih oboževalcev ponovno družila z ljudmi, ki so na takšen ali drugačen način tesno povezani s kraljem rock'n'rolla.
 
Edina živa sestrična Elvisa Presleya ogorčena nad filmom »Elvis«
 
Letošnji obiskovalci križarjenja so se lahko udeležili tudi pogovornega dogodka, kjer je bila gostja tudi Linda Thompson, Elvisova nekdanja partnerka (1972-1976). Spregovorila je o zelo zanimivih temah, med drugim tudi o tem, kako je sama dala idejo za notranji izgled dvorca Graceland, še posebej tako imenovanega »Jungle rooma«. Prostor je opremila kot bi bili v jungli, na koncu pa se je fotografirala, kot Tarzanova Jane. »Jungle room« je bil do konca Elvisovih dni tudi kot snemalni studio, v katerem so bili posneti zadnji albumi.
 
Prisotna je bila tudi Donna Presley, Elvisova sestrična, ki je pravzaprav še edina bližnja živa sorodnica z laskavim priimkom. Izdala je marsikakšno pikantno podrobnost o Elvisu in njegovem zasebnem življenju, ko ni bil v družbi »Memfiške mafije« ali tako rekoč družbe Elvisovih osebni stražarjev. Izdala je anekdoto, ko je Elvisu predstavila svojega tedanjega fanta s katerim se je dobivala v Gracelandu. Ko ga je Elvis dobil na samem, mu je na prijazen način zagrozil in dejal, da bo njegova nočna mora, če karkoli slabega stori sestrični Donni. Grožnja je našla svoje mesto, fanta pa ni bilo več na spregled.
 
Prav v družbi Donne Presley, sestrične Elvisa, je največ časa preživel frontman skupine Sam's fever, Samuel Hudl. Postavil ji je konkretno vprašanje, ki se je nanašalo o njenih občutkih, ko je videla avtobiografski film Elvis. »Film sem si ogledala le enkrat, saj je bilo precej boleče videti, kako so predstavili mojega strica ter Elvisovega očeta Vernona Presley-a, kot pohlepnega in zapravljivega človeka, ki to ni bil« je povedala Donna.
 
Največji Elvisovi oboževalci doživeli kar tri koncerte
 
Skupina Sam's Fever je bila povabljena na križarjenje, da popestri dogajanje s kar tremi različnimi koncerti. Prvi koncert je navdušil publiko, ki so ga poimenovali "Aloha From Hawaii - Special" in je bil posvečen 50. obletnici legendarnega koncerta, ki je bil prvič predvajan preko satelita po celem svetu.
"The Rock'n'roll Story" se je imenoval drugi koncert, v katerem je skupina Sam's Fever odigrala nešteto Elvisovih rock'n'roll skladb s katerimi je Elvis zaslovel, kot Kralj rock'n'roll-a.
Tretji koncert pa je bil posvečen prav Elvisu z naslovom "About The King". Skupina je izbrala največje hite, ki so popolnoma prevzeli Elvisove fane in so tako poželi dolg aplavz in ovacije. Pri vseh treh koncertih sta se pridružila tudi zelo perspektivna in uspešna mlada avstrijska pevca Nico S. in Daniel Götz.
 
Vrhunska Elvisova ekipa glasbenikov
Vrhunec križarjenja so bili zagotovo koncerti z originalnimi glasbeniki, ki so igrali z  Elvisom na odru, ali pa so z njim snemali v studiu. »V veliko čast nam je bilo, da smo lahko ponovno stali in si delili oder z odličnimi glasbeniki, ki so bili del Elvisove vrhunske ekipe. Ni veliko možnosti, da se družiš in spoznaš ljudi, ki so bili  zaslužni za Elvisovo slavo.« z žarom v očeh pove vodja skupine, Samuel Hudl.
 
Skupina Sam's Fever so ponovno dokazali svojo naklonjenost kralju Elvisu Presleyu z odličnimi koncerti. Dobili pa so že novo povabilo na potovanje v Tennessee, ki naj bi se zgodilo naslednje leto.

VIR: Idealia