JAVNI POZIV Finančne vzpodbude: povezovanje oblikovanja, rokodelstva in obrtiRok za prijave: 30. jan 2023

V sklopu medinstitucionalne razstave Trienale rokodelstva in obrti, ki bo potekala od 14. septembra do 14. oktobra 2023 v Koroški galeriji likovnih umetnosti, objavlja Center za kreativnost/MAO, pod okriljem evropske platforme Distributed Design, že drugi odprti poziv za koprodukcije serij v omejeni nakladi CzK #2, v okviru katerega bomo izbrali do 10 del slovenskih ustvarjalcev, ki bodo s pomočjo finančnih spodbud zasnovali nov produkt ali vidno posodobili že obstoječega za namen predstavitve na osrednji razstavi Trienala rokodelstva in obrti 2023 in v nadaljevanju tudi v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO).

K sodelovanju so vabljeni oblikovalci, umetniki, rokodelci, obrtniki in drugi ustvarjalci ter kolektivi. Rezultat sodelovanja bo koprodukcija izdelave izdelka, prototipa ali nadgradnja že obstoječega produkta v omejeni nakladi, ki bo predstavljen  v okviru Trienala rokodelstva in obrti ter na dogodkih in razstavah Centra za kreativnost, Muzeja za arhitekturo in oblikovanje in Distributed Design platforme doma in v tujini.

Kaj ponujamo izbranim ustvarjalcem?Finančno spodbudo: vsakemu oblikovalcu bo za zasnovo novega produkta namenjenih 1.000 EUR,Strokovno mentorstvo s strani priznanih strokovnjakov iz Slovenije in tujine,Predstavitve na razstavah in dogodkih Trienala rokodelstva in obrti ter na dogodkih Centra za kreativnost, Muzeja za arhitekturo in oblikovanje in Distributed Design platforme,Širšo prepoznavnost doma in v tujini,Izbrani izdelki bodo prejeli znak odličnosti »Made in Slovenia«.Več o pozivu >>>

Foto: Tjaša Bavcon, Oloop
ODPRTI POZIV Nagrade New European Bauhaus 2023Rok za prijave: 31. jan 2023
Znesek: 15.000 in 30.000 EUR

Odprte so prijave za nagrado New European Bauhaus. Podeljene nagrade za pobude, ki povezujejo trajnost, estetiko in vključevanje – tri komplementarne vrednote novega evropskega Bauhausa – bodo znašale do 30.000 EUR.

Več >>>
ODPRTI POZIVWORTH IIRok za prijave: 15. feb 2023
Znesek: med 10.000 in 20.000 EUR

Center za kreativnost kot ambasador partnerskega projekta WORTH, ki spodbuja sodelovanje med podjetji in oblikovalci, vabi k sodelovanju na inkubacijskem programu, ki izbranim udeležencem ponuja finančna sredstva, mentorsko pomoč, pravna svetovanja in sodelovanja na razstavah.

Več >>>
MEDNARODNI RAZPIS Biennale College Architettura 2023Rok za prijave: 17. feb 2023

K prijavi na mednarodni razpis za sodelovanje na Biennale College Architettura, ki bo potekal od 25. junija do 22. julija 2023 v Benetkah v Italiji, vabimo podiplomske študente in diplomante, mlajše od 30 let ter praktikante in akademike na začetku kariere, mlajše od 35 let.

Več >>>
ODPRTI POZIV European Design Awards 2023Rok za prijave: 17. feb 2023

European Design Awards so nagrade, ki se podeljujejo evropskim oblikovalcem za dosežke na področju komunikacijskega oblikovanja.
Podelitev nagrad bo v okviru European Design Festivala letos potekala v Luksemburgu med 31. majem in 4. junijem.

Več >>>
ODPRTI POZIVWoodlandRok za prijave: 5. mar 2023

Odprt je javni poziv za sodelovanje na oblikovalskem
rezidenčnem programu
Woodland! Rezidenčni program se bo odvijal tri tedne na gradu
Hollenegg, osredotočal pa se bo na gozd in njegov primarni vir: les.

Več >>>

VIR: Center za kreativnost