Spar Slovenija že vrsto let z igračami lepša praznične dni otrok. Podjetje je letos donacijo namenilo vrtcem s poplavljenih območij in obdarilo otroke vrtcev iz Komende, Mengša in Črne na Koroškem.

Spar Slovenija že vrsto let z igračami lepša praznične dni otrok. Podjetje je letos donacijo namenilo vrtcem s poplavljenih območij in obdarilo otroke vrtcev iz Komende, Mengša in Črne na Koroškem.
 
Letošnje leto so zaznamovale avgustovske poplave, ki so močno prizadele tudi številne vrtce in šole. Podjetje Spar Slovenija, ki vsako leto z igračami lepša praznike najmlajšim, se je letos odločilo obdariti vrtce v krajih, ki so jih poletne poplave močno prizadele. S skupno akcijo z dobavitelji igrač so obdarili Vrtec Mengeš, Vrtec Mehurčki iz Komende in Vrtec Kralj Matjaž iz Črne na Koroškem.
 
»Četrtega avgusta se je ob katastrofalni poplavi življenje v Vrtcu Mengeš popolnoma spremenilo. Ostali smo brez naše največje enote – enote Gobica. Do septembra nam je uspelo poiskati začasne prostore, da smo lahko ponovno pričeli z vzgojo,  varstvom in izobraževanjem naših otrok,« je ob predaji donacije povedala Mateja Hribar Sicherl, ravnateljica Vrtca Mengeš. Ker sta bili poplavljeni tudi vrtčevska kuhinja in pralnica, jim pri pranju in pripravi hrane še vedno pomagajo druge enote in vrtci, prostore pa so uredili s pomočjo donatorjev. »Pri tem ste nam v veliko pomoč priskočili tudi vi. Ko smo v igralnico naših Navihančkov pripeljali vaše darilo, so bili otroci navdušeni. Polepšali ste njim in vsem nam v vrtcu Mengeš bivanje v začasnih prostorih. Ob prazničnem decembru smo še posebej hvaležni za vse dobrote dobrih mož. V upanju, da naše igrače čim prej zapolnijo naš pravi vrtec, se vam iskreno zahvaljujemo.«
 
Vrtcu Mehurčki iz Komende, ki ga obiskuje 320 otrok, so avgustovske poplave uničile igralnice najstarejših skupin. S pomočjo vojske, gasilcev, prostovoljcev in ostalih vpletenih je ekipi vrtca uspelo, da so se otroci prvega septembra vrnili v svoje igralnice. »Te so bile še brez pohištva, igrač ali materiala za ustvarjanje,« je povedala Maja Spruk, pomočnica ravnatelja v Vrtcu Mehurčki. »Zaposleni in otroci se iskreno zahvaljujemo podjetju Spar Slovenija za donirane igrače. Igralne hiške smo razdelili v oddelke, ostale igrače pa bo otrokom razdelil Božiček,« je še dodala.
 
Donacije so bili izjemno veseli tudi otroci in strokovni delavci vrtca Kralj Matjaž Črna na Koroškem. V kraju, ki je doživel veliko poplavno katastrofo, vrtec namreč nudi varen prostor za številne otroke prizadetih družin. »Igrače smo že razdelili po oddelkih, otroci pa se bodo z veseljem igrali, ustvarjali in ta predpraznični čas doživeli še bolj razigrano, kot bi ga sicer,« je povedala Mateja Špeh, pomočnica ravnatelja za vrtec Kralj Matjaž.

VIR: Spar Slovenija