V petek je evropski komisar za delovna mesta in socialne pravice Nicolas Schmit skupaj z ministrom za vzgojo in izobraževanje Darjom Feldo v okviru dvodnevnega obiska v Sloveniji prišel tudi v Radovljico.

V petek je evropski komisar za delovna mesta in socialne pravice Nicolas Schmit skupaj z ministrom za vzgojo in izobraževanje Darjom Feldo v okviru dvodnevnega obiska v Sloveniji prišel tudi v Radovljico. Tu si je kot primer dobre prakse ogledal program PUM-O (Projektno učenje mlajših odraslih), ki deluje v okviru Ljudske univerze Radovljica (LUR).
Direktorica LUR Mateja Rozman Amon je povedala, da so na Ljudski univerzi ponosni, ker si je komisar za ogled primera dobre prakse projekta za mlade, sofinanciranega iz EU sredstev, izbral prav njihov program PUM-O, ki ga z veliko zavzetostjo in srčnostjo izvajajo že več kot dvajset let. Poudarila je,  da sta promocija programov za mlade, kot je PUM-O, in stalen vir sredstev za nadaljevanje izvedbe ključna za dobro izvedbo. Program je financiran iz sredstev Evropskega socialnega sklada ter Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti preko Zavoda RS za zaposlovanje.
Kot je izpostavil minister Darjo Felda, so tovrstni programi zelo pomembni, saj se mnogo ljudi čuti utesnjene v šolskem sistemu. Glede tega bi bilo treba tudi šolski sistem spremeniti, je ocenil in dodal, da na ministrstvu že deluje strokovna skupina, ki bo izoblikovala nadaljnjo vizijo šolstva.
Tudi župan Ciril Globočnik izrazil zadovoljstvo, ker je evropski komisar za ogled primera dobre prakse v okviru svojega obiska v Sloveniji izbral prav Radovljico. "Občina zelo ceni delo Ljudske univerze Radovljica, predstavljajo vzor za vse druge inštitucije; tudi zato, ker pripravljajo takšne programe in projekte, s katerimi uspejo pridobiti sredstva iz zahtevnih evropskih razpisov. Prav na evropske razpise namreč računamo tudi pri vzpostavitvi medgeneracijskega centra, ki ga bomo uredili v prostorih nekdanje knjižnice v Radovljici, s katerim bo upravljala Ljudska univerza. Za rekonstrukcijo stavbe imamo že pridobljeno gradbeno dovoljenje.«

VIR: Občina Radovljica