Civilna zaščita občine Radovljica in Občina Radovljica sta vzpostavili klicni center za nudenje informacij in pomoči občankam in občanom ob vremenski ujmi.

Civilna zaščita občine Radovljica in Občina Radovljica sta vzpostavili klicni center za nudenje informacij in pomoči občankam in občanom ob vremenski ujmi.
 
Telefonska številka, na katero se lahko obrnejo, je 04 537 23 39. Na tej številki dobijo osnovne informacije glede odprave posledic vremenske ujme. Klicni center deluje vsak delovnik od 8. do 21. ure.
 
 
Komunala Radovljica obvešča, da je bil z dnem 4. 8. 2023 razglašen preventivni ukrep prekuhavanja pitne vode, ki še vedno velja, za vse uporabnike na širšem območju naselja Radovljica in velja za vsa našteta naselja:
Radovljica, Vrbnje, Gorica, Nova vas, Zapuže, Dvorska vas, Zgornji Otok, Spodnji Otok, Mošnje, Globoko, Črnivec, Brezje, Noše, Peračica, Dobro polje, Ljubno in Posavec,
in za širše območje naselja Begunje za vsa našteta naselja;
Begunje, Poljče, Zgoša, Slatna, Srednja vas, Zadnja vas, Mlaka,
ter za širše območje naselja Lancovo za vsa našteta naselja;
Lancovo, Zgornja Lipnica, Spodnja Lipnica, Ravnica, Brda, Vošče.
Ukrep prekuhavanja vode sedaj velja tudi za naselje Lesce.
Preventivni ukrep prekuhavanja pitne vode velja do preklica.
Preventivni ukrep prekuhavanja vode je potreben zaradi izdatnejših padavin in s tem pogojenim možnim trenutnim vplivom padavinskih meteornih vod na vodozbirnih območjih vodnih virov.
O preklicu preventivnega ukrepa bodo uporabniki obveščeni na enak način, kot so bili obveščeni o razglasitvi ukrepa.
Navodila za prekuhavanje: