napovednik

Nesrečniki
Premierno vsak večer od četrtka, 21. decembra, ob 21.00
Zgodba, ki se odvija v Franciji v času državljanskih nemirov, govori o Jeanu Valjeanu, nekdanjem kaznjencu, ki ne more ubežati senci svojega prejšnjega življenja. Njegovo prihodnost ogrozi njegov sovražnik, srhljivi policist in nekdanji zaporniški paznik Javert, ki je odločen, da ga privede pred roko pravice. Medtem Fantine, žensko iz delavskega razreda, zapusti bogati ljubimec, zato je prisiljena k vse bolj obupanim ukrepom, da bi poskrbela za svojo hčerko. Njuni zgodbi se prepleteta, ko se na pariških ulicah razplamti revolucija in Jean Valjean začne svoje epsko potovanje do samo sprejemanja, odrešitve in ljubezni.
 
Vsa bitja, velika in majhna - Božična izdaja
V torek, 26. decembra, ob 20.15
Božič je in James je kilometre stran v vadbeni bazi Kraljevega vojnega letalstva (RAF). Po čustvenem telefonskem klicu z visoko nosečo Helen je trdno odločen, da se bo vrnil k njej, vendar žal nima veliko možnosti, poleg tega pa maskota RAF-a, Georgie, potrebuje njegovo pomoč. James skuša narediti pravo stvar, toda ali mu bo uspelo priti domov do božiča? Medtem gospa Hall pripravi skupinsko praznovanje božiča v Darrowbyju; Siegfried in Carmody (ki ga je Darrowby lepo sprejel in kjer tudi sam uživa) se prepirata, kdo bo letos Božiček; James pa se nauči zelo pomembne lekcije in za nagrado dobi presenečenje.
 
Sisi
Premierno vsak večer od srede, 27. decembra, ob 21.00
Usodna leta 1870-1873: Evropa je na pragu sodobnosti. Ko Otto von Bismarck zmaga v vojni proti Napoleonu III., se karte evropskih razmerij moči premešajo. Francija razglasi republiko in tudi Avstrijci zahtevajo demokracijo. Cesarska družina je pod ogromnim pritiskom, še posebej Franz in Sisi, saj je na kocki obstoj monarhije. Franz pod pritiski pošlje svojega devetletnega sina, prestolonaslednika Rudolfa, na vojaško urjenje prej, kot je bil dogovorjen z ženo. Sisi je zgrožena, saj je prepričana, da se bo njen občutljivi sin pod brutalnim vojaškim urjenjem zlomil. Ko Sisi ne vidi druge možnosti, kot da s sinom pobegne z Dunaja, mora Franz poskrbeti za ženino vrnitev, medtem pa se upori delavcev na Dunaju krepijo. Ko se Sisi znajde v Franciji, ki jo prav tako pesti kriza, se mora odločiti, ali se bo soočila s svojimi obveznostmi doma ali bo v prvi vrsti ostala mati.

VIR: Grayling