Obveščamo Vas, da je prišlo, zaradi nenadne velike količine padavin po dolgotrajnem sušnem obdobju, do zakalitve v dveh vodnih zajetjih, iz katerih se oskrbuje javni vodovodni sistem v občini Moravče na omočju Plesa in Negastrna.

16. 9. 2022
Vzorčna fotografija: Umivanje rok


Vodooskrba  iz teh dveh zajetij trenutno ni mogoča. 

Posamezni višje ležeči kraji (Ples, Hudej, Mošenik) bodo posledično lahko utrpeli pomanjkanje vode. 

Prebivalce obveščamo, da je Občinski štab Civilne zaščite poskrbel za nadomestno oskrbo prebivalcev z vodo v prizadetih krajih.

Prebivalci lahko prevzamejo vodo pri hidrantu v neposredni bližni PGD Moravče, Šlandrova cesta 7, 1251 Moravče. Prevzem je mogoč danes 16. septembra 2022 do 22.ure in v soboto 17. septembra 2022 in nedeljo 18. septembra 2022 med 7.00 in 20.00 uro. Ustrezne posode za prevoz pitne vode si zagotovijo prebivalci sami.
Nadaljnja obvestila v zvezi z vodooskrbo bodo dostopna na spletni strani JKP Prodnik, uradni spletni strani Občine Moravče in na radiu (Val 202, Radio1).
Prevzemniki pitne vode na zbirnem mestu iz preventivnih razlogov prekuhavajo vodo! Navodila za prekuhavanje so dostopna na strani: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/datoteke/navodila_o_prekuhavanju_vode_18_7_2019_k_0.pdf 
Vodovodni sistem bo ponovno začel delovati, ko bodo vzpostavljeni parametri, ki jih dovoljujejo predpisi o kvaliteti vode.

PR: Občina Moravče