Elektro Maribor že vrsto let skupaj s srednjimi šolami na njihovem oskrbnem območju nagrajuje najboljše dijake, pri čemer je priznanja in nagrade pred dnevi že podelil srednješolcem iz Murske Sobote, tokrat pa še dijakom Srednje elektro šole Ptuj in Srednje elektro-računalniške šole Maribor.

Datum objave:
8. julij 2024

Avtor:
Brane Janjič

Avtor fotografij:
Arhiv Elektra Maribor in Šolski center Ptuj

Elektro Maribor že vrsto let skupaj s srednjimi šolami na njihovem oskrbnem območju nagrajuje najboljše dijake, pri čemer je priznanja in nagrade pred dnevi že podelil srednješolcem iz Murske Sobote, tokrat pa še dijakom Srednje elektro šole Ptuj in Srednje elektro-računalniške šole Maribor.

Letošnji nagrajenci Srednje elektro šole Ptuj.
Tatjana Vogrinec Burgar, predsednica uprave družbe Elektro Maribor, je ob podelitvi priznanj izpostavila, da Elektro Maribor že trinajsto leto zapored v sodelovanju s srednjimi elektro šolami na njihovem distribucijskem območju spodbujajo in nagrajujejo najboljše dijake elektro stroke, pri čemer z  vsakoletnim izborom naj dijakov in drugim sodelovanjem s šolami, ki ga bodo v prihodnje še okrepili, želijo spodbuditi zanimanje za poklice prihodnosti. Kot je poudarila, so ti pomembni tako za oskrbo z električno energijo in za način življenja kot ga živimo, saj je prav elektrika tista energija sedanjosti in prihodnosti, na kateri sloni naše vsakdanje življenje in gospodarstvo, elektroenergetika pa tista dejavnost, ki je ključna za prehod v trajnostno in zeleno družbo.
Rajko Fajt, ravnatelj Šolskega centra Ptuj je ob podelitvi priznanj dijakom iz njihove šole povedal, da so se pomena povezovanje gospodarstva in šolstva na Elektro in računalniški šoli Ptuj zavedali že davno, pri čemer je za dijake, kateri pridobivajo nova znanja, in za profesorje, kateri svoje izkušnje in znanja prenašajo generacijam, sodelovanje z gospodarstvom prednost in dodana vrednost. Ob tem je še dodal, da z velikim veseljem ugotavljajo, da so gospodarski subjekti v lokalnem in regionalnem okolju, med njimi tudi družba Elektro Maribor, v večini sledili njihovemu predlogu povezovanja. Pri tem Elektro Maribor ni le partner v procesu izobraževanja, ampak kot družba, ki sledi odličnosti, pomaga dijakom pri doseganju dosežkov na strokovnem področju in jih spodbuja, da iščejo svoje priložnosti v strokovnem izobraževanju.
Irena Srša Žnidarič, ravnateljica Srednje elektro-računalniške šole Maribor pa  je poudarila, da nagrajeni dijaki niso samo uspešni promotorji elektrotehnike in računalništva, temveč tudi družbeno odgovorni mladi ljudje in jim zaželela, da svojo odličnost v znanju in delu nadgrajujejo tudi v prihodnje.

Priznanja in denarne nagrade za najboljše dijake v preteklem šolskem letu na Srednji elektro šoli Ptuj so prejeli Jan Žvegla (zlati znak), Urban Hajšek (srebrni znak) in Sara Kočevar (bronasti znak). Najboljši dijaki na Srednji elektro-računalniški šoli pa so bili Rene Potočnik (zlati znak), Nejc Konjiček (srebrni znak) in Leo Hedl (bronasti znak).

VIR: Naš Stik