S podelitvijo pomoči trem organizacijam iz štajerske prestolnice je Elektro Maribor zaključil že dvanajsti cikel podeljevanja pomoči humanitarnim organizacijam s svojega oskrbnega območja.

Avtor:
Brane Janjič

Avtor fotografij:
Arhiv Elektra Maribor
S podelitvijo pomoči trem organizacijam iz štajerske prestolnice je Elektro Maribor zaključil že dvanajsti cikel podeljevanja pomoči humanitarnim organizacijam s svojega oskrbnega območja.

Letošnji cikel pomoči je družba začela v Gornji Radgoni, nadaljevala na Ptuju in v Murski Soboti, Ljutomeru in Slovenski Bistrici in danes sklenila v Mariboru, kjer so donacijo v vrednosti po 1.800 evrov podelili še območnemu združenju Rdečega križa Maribor, tamkajšnji Nadškofijski Karitas in  Zvezi prijateljev mladine Maribor.

Ob podelitvi je Tatjana Vogrinec Burgar, predsednica uprave družbe Elektro Maribor, poudarila, da bodo celotno aktivnost večplastnega sodelovanja s humanitarnimi organizacijami na celotnem oskrbnem območju družbe Elektro Maribor, ki so ga vzpostavili v preteklih letih, nadaljevali tudi v prihodnje in dodala, da Elektro Maribor z električno energijo oskrbuje več kot 224.000 uporabnikov, pri čemer so vremenske ujme, ki so januarja in julija močno posegle v naša življenja in povzročila večje napake na omrežju, znova pokazale, kako pomembna je lokalna prisotnost in aktivno sodelovanje z lokalnimi skupnostmi in organizacijami.

Metod Dolinšek, sekretar Območnega združenja Rdečega križa Maribor, je v zahvali za prejeta sredstva izpostavil, da jih bodo tokrat namenili zamenjavi dela kuhinjske opreme v Mladinskem počitniškem domu v Punatu ter s tem izboljšali kakovost letovanja v njem za otroke in starejše.
Božo Raušl, sekretar Zveze prijateljev Mladine Maribor, je ob tej priložnosti povedal, da z Elektrom Maribor že vrsto let dobro sodelujejo, prejeto pomoč pa bodo namenili delovanju telefona za otroke in mladostnike TOM ter neposredni pomoči na terenu. Božidar Bračun, generalni tajnik Nadškofijske Karitas Maribor, pa je pojasnil, da bodo prejeti denar porabili za delovanje Ljudske kuhinje Betlehem, ki dnevno zagotavlja tople obroke predvsem socialno najbolj ranljivim in izločenim skupinam ter ljudem iz družbenega obrobja.

VIR: Naš Stik