Štiri družbe skupine HSE so zbrale in v Ukrajino poslale več kosov elektro opreme, potrebne za delovanje države, podjetij in gospodinjstev v od vojne izčrpani državi.

Datum objave:
3. februar 2023

Avtor:
Brane Janjič

Avtor fotografij:
Arhiv HSE

Kot so sporočili iz Holdinga Slovenske elektrarne, so se tudi pri njih pozitivno odzvali na jesenko pobudo predsednika vlade dr. Roberta Goloba in pristojnega ministra za infrastrukturo Bojana Kumra za pomoč Ukrajini z elektroenergetsko opremo. Tako bodo Dravske elektrarne Maribor Ukrajini donirale štiri energetske transformatorje, deset tokovnih transformatorjev, devet napetostnih transformatorjev, en odklopnik in en dizel agregat. Soške elektrarne Nova Gorica so  v Ukrajino poslale dva usmernika, procesorsko opremo za krmiljenje dveh elektrarn in dva releja za električno zaščito, Termoelektrarna Šoštanj sedemindvajset zaščitnih relejev, HSE-Energetska družba Trbovlje pa tri  šestkilovoltne elektromotorje, oljni gorilec in štiri odklopnike. 
V HSE so odpremo pošiljke z navedeno zbrano elektro opremo pospremili z željo, da bi donirana oprema prišla v prave roke in, da bo njena uporaba pomagala premostiti zahtevno obdobje, v katerem se je znašla Ukrajina, ter ob tem dodali, da bodo z veseljem in po najboljših močeh sodelovali tudi v vseh morebitnih podobnih akcijah v prihodnje.

VIR: Naš Stik