Institut za korporativne varnostne študije je v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti včeraj v okviru mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti podelil nagrade s tega področja.

Avtor:
Polona Bahun

Avtor fotografij:
www.ics-institut.si
Institut za korporativne varnostne študije je v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti včeraj v okviru mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti podelil nagrade s tega področja.

V sedmih kategorijah (najbolj varno podjetje, korporativno varnostni manager leta, najbolj inovativna varnostna rešitev, najbolj varno mesto, najbolj varna občina, najboljši strokovni prispevek s področja varnosti ter inovativna medijska promocija varnosti) je neodvisna komisija izbrala najboljše in najbolj inovativne, ki s svojim zgledom in aktivnostmi, na področju zagotavljanja varnosti predstavljajo primer dobrih praks in inovativnih rešitev. Poleg tega so podelili še nagrado za življenjski prispevek na področju korporativne varnosti. Prestižno nagrado varnosti (Slovenian Grand Security Award) za najbolj varno podjetje leta 2023 je prejela družba ELES. To je že tretja nagrada v tej kategoriji za ELES, saj jo je prejel že leta 2017 in 2019.


V obrazložitvi nagrade je strokovna komisija med drugim izpostavila posebne napore družbe ELES, ki so bili v zadnjem obdobju namenjeni dvigovanju varnosti in zanesljivosti informacijskih sistemov v družbi, sistemu varovanja ključnih podatkov in inovacij družbe ter varnostnemu zavedanju zaposlenih. Kot so zapisali, so bili veliki napori usmerjeni tudi v koordinacijo in usklajevanje prednostnega odjema električne energije, ki je eden izmed ključnih dejavnikov za varnost in neprekinjeno delovanje tudi drugih organizacij, ki so odvisne od električne energije.


Slovenian Grand Security Award je najpomembnejša nagrada s področja varnosti v Sloveniji, ki se podeljuje izbranim institucijam in posameznikom za njihov inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti. Neodvisna komisija izbira tiste najboljše in najbolj inovativne, ki s svojim zgledom in aktivnostmi na področju zagotavljanja varnosti v svojih sredinah, predstavljajo primer dobrih praks in inovativnih rešitev.

VIR: Naš Stik