Prvi del 30. 1. 2022 ob 20.00

Z včerajšnjo nedeljo (23. 1. 2022) se je s tretjim delom zaključila kriminalna serija Leninov park, ki jo je Televizija Slovenija lansko leto posnela po knjižni predlogi pisatelja Tadeja Goloba.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
24. januar 2022 ob 10:33
Ljubljana - RTV SLO

Serija Leninov park je dosegala odlično gledanost, saj si jo je v povprečju ogledalo
13 odstotkov ali 249.200 gledalcev, kar predstavlja 26-odstotni delež vseh gledalcev televizije.
Vsaj minuto kateregakoli od treh predvajanih delov pa si je ogledalo kar 576.000 različnih gledalcev, starejših od 4 let. (Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost v živo in z zamikom)

Že to nedeljo, 30. januarja 2022, pa bomo na TV SLO 1 ob 20.00 predvajali prvi del nove kriminalne serije Dolina rož, nadaljevanje zgodbe Tarasa Birse in njegove ekipe iz Leninovega parka.



V Dolini rož spremljamo prvi primer Tarasa Birse (Sebastian Cavazza) v vlogi zasebnega detektiva. Foto: RTV Slovenija

V Dolini rož spremljamo prvi primer Tarasa Birse v vlogi zasebnega detektiva. Njegova prva delodajalka, zapeljiva arhitektka Klara Zupet, ga najame, da zasleduje novo ženo svojega ostarelega očeta. Klara je prepričana, da se je mlada influencerka z njenim vplivnim očetom poročila le iz koristoljubja. Primer se dokaj hitro konča s trojnim umorom, Taras pa postane glavni osumljenec.



Igralka Iva Krajnc Bagola je v seriji Dolina rož upodobila zapeljivo arhitektko Klaro Zupet. Foto: RTV Slovenija

Spremembe pa se zgodijo tudi na policijski postaji: medtem ko sta Taras in Tina izbrala nove karierne poti, šef pisarne postane introvertirani in ambiciozni Ahlin, za katerega se zdi, da želi Tarasa za vsako ceno spraviti za zapahe. Taras ne postane le začasna Ahlinova tarča, v iskanju pravice nehote dregne v skrbno prikrivane skrivnosti, za kar skoraj plača z svojim življenjem.



Igralec Saša Tabaković je upodobil introvertiranega in ambicioznega Ahlina, za katerega se zdi, da želi Tarasa za vsako ceno spraviti za zapahe. Foto: RTV Slovenija

Scenarij po knjižni predlogi Tadeja Goloba: Matevž Luzar, Miha Hočevar, Srdjan Koljević
Režija: Matevž Luzar
Igrajo: Sebastian Cavazza, Iva Krajnc Bagola, Saša Tabaković, Nika Rozman, Gregor Čušin, Matej Puc, Jana Zupančič, Ivo Barišič, Maja Pinterič, Metod Pevec, Ivo Ban, Primož Vrhovec, Gaja Filač …

RTV Slovenija želi tudi v prihodnje ustvarjati kakovostne televizijke nadaljevanke. Zato vabimo pisce scenarijev, da se prijavijo na javni anonimni natečaj za izvirno TV-serijo, ki je objavljen na spletni strani: https://www.rtvslo.si/rtv/narocila-pozivi-in-razpisi/30/8638