Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) bo v četrtek, 26. 05. 2022 organizirala pohod, namenjen 20-letnici odprtja Čebelarskega centra Slovenije na Brdu pri Lukovici.

Bo pa tudi letošnji pohod imel dobrodelno noto, saj bomo skupaj z generalnim pokroviteljem, Pošto Slovenije, poskrbeli za postavitev učnega čebelnjaka, namenjenega varovancem VDC Koper. Varstveno delovni center Koper je javni socialnovarstveni zavod, ki ga je ustanovila Vlada Republike Slovenije. Čebelnjak jim bo služil v izobraževalne in terapevtske namene. Tudi vi lahko prispevate sredstva za postavitev učnega čebelnjaka na številko TRR: SI56 03186-1002214727, sklic: 26052022.

Pot pohoda bo potekala od prejšnjega do današnjega sedeža ČZS. Udeleženci pohoda se bodo ob 10. uri zbrali v Ljubljani, na Cankarjevi cesti 5 (bivši sedež ČZS), kjer nas bo pozdravil predsednik Čebelarske zveze Slovenije, Boštjan Noč, ki se bo skupaj z ostalimi podal na pohod. Pohodnike bo pot vodila po Slovenski cesti, čez Dunajsko cesto do Črnuč, preko Domžal do cilja, ki bo v Čebelarskem centru na Brdu pri Lukovici. Na cilju bo za udeležence sledila pogostitev in krajši kulturni program, ki mu ob 17. uri sledila slovesnost ob 20-letnici odprtja Čebelarskega centra Slovenije. 

Pozivamo vse slovenske čebelarje, podpornike in ljubitelje gibanja, športa ter zdravega življenjskega sloga, da se pridružijo na pohodu. Priključite se lahko kjer koli, koder bo vodila pot do Čebelarskega centra Slovenije.

Vsi tisti, ki boste z nami prehodili celotno ali vsaj delček poti, se prijavite na: ines.zunic@czs.si ali 01/729 61 00. Prijavnina za pohod je 10,00 EUR. V zameno udeleženci prejmejo majčko, celotno pot bodo na razpolago voda in prigrizki, na cilju pa nas bo pričakal topel obrok.

Letos so v obliki finančnih in materialnih donacij pohod podprli: Drevesnica  Štivan d.o.o., Strip's d.o.o., Mizarske in tesarske storitve Belaj Janez s.p., MOS'B d.o.o., dm drogerie markt d.o.o., Medex d.o.o., DON DON d.o.o. (Pekarna Grosuplje) in Turizem Ljubljana. Vsem sponzorjem in donatorjem dogodka se zahvaljujemo, saj brez njihove pomoči dogodek ne bi bil izvedljiv.

PR: Čebelarska zveza Slovenije