Prav danes obeležujemo 30. obletnico začetka obstoja in uspešnega delovanja SID banke, sprva delujočo kot Slovensko izvozno družbo.

Ob  tem posebnem mejniku smo se odpovedali obdarovanju zaposlenih in poslovnih partnerjev ter  10.000 evrov  namenili v obliki donacije Zvezi prijateljev mladine Moste Polje za ukrajinske otroke. 

V 30 letih delovanja SID banka svoje naloge uspešno opravlja ter s tem prispeva k razvoju in napredku slovenskega gospodarstva. Ponosni smo na dejstvo, da učinkovito izvajamo dolgoročne finančne in zavarovalne storitve in tako spodbujamo konkurenčnost gospodarstva, ohranjanje in odpiranje novih delovnih mest ter trajnostni razvoj Slovenije, za kar so nam podjetniki še posebej hvaležni. Tako gospodarstvu, še posebej pa malim in srednje velikim podjetjem omogočamo optimalne možnosti za napredek in razvoj.

V SID banki se tako zavzemamo za spodbujanje trajnostnega razvoja in aktivnega učenja na vseh področjih. Veseli nas, da smo ob 30. obletnici sredstva namenili programu Veriga dobrih ljudi za omogočanje boljših možnosti učenja ukrajinskih otrok in s tem njihovo lažje vključevanje v našo družbo. Glavni cilj je spodbujati izobraževanje ukrajinskih otrok in družin z dejavnostmi, kot so brezplačni tečaji slovenskega jezika, psihosocialna podpora, brezplačna učna pomoč ter razne šolske in obšolske dejavnosti, materialna podpora za šolsko gradivo in druge oblike potrebne podpore za ukrajinske otroke in njihove družine. Na ta način jim omogočamo boljši osebni razvoj in integracijo v novo okolje, kar bo posledično blagodejno vplivalo na celotno slovensko gospodarstvo. 

SID banka že vrsto let svoje donatorske aktivnosti usmerja v projekte, ki spodbujajo znanje in učenje v družbi. Pred sodelovanjem z Zvezo prijateljev mladine Moste Polje je med drugim z donacijami prispevala h gradnji učnih čebelnjakov, akciji Hrane ne mečimo stran ter nakupu radijskega teleskopa namenjenega znanstveno-raziskovalnem delu. S temi projekti banka sledi svoji zavezanosti in usmerjenosti k družbeno odgovornemu in trajnostnemu ravnanju podjetij ter vseh nas, še posebej k trajnostnemu razvoju slovenskega gospodarstva, h kateremu močno prispeva širjenje znanja in družbeno vključujočih aktivnosti na vseh področjih.
 
###

SID banka je spodbujevalna, razvojna in izvozna banka v 100-odstotni lasti države, katere ključna naloga je spodbujanje gospodarskega in družbenega razvoja. V skladu z zakonodajo z opravljanjem finančnih storitev podpira ekonomske, strukturne, socialne in druge politike ter deluje v smeri dolgoročnih družbenih koristi. Produkti SID banke učinkovito dopolnjujejo ponudbo poslovnih bank ter tako odpravljajo tržne pomanjkljivosti, ki nastajajo, kadar na trgu ni ustrezne ponudbe finančnih in zavarovalnih storitev zasebnega sektorja (zlasti na področjih razvoja konkurenčnega gospodarstva, razvoja družbe znanja in inovativnega podjetništva, razvoja okolju prijazne družbe in proizvodnje ter regionalnega in družbenega razvoja). SID banka lahko zagotavlja cene pod »tržnimi« oziroma referenčnimi obrestnimi merami, ki jih objavlja Evropska komisija. Dovoljene državne pomoči podjetjem so pri programih SID banke opredeljene kot ugodnosti, ki izhajajo iz možnosti koriščenja nižjih obrestnih mer kot bi jih za isto transakcijo ponujali morebitni poslovni finančni posredniki. 

PR: SID BANKA