Spar Slovenija je razkril štiri dizajne izpod rok študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, ki jih bo jeseni natisnil na bombažne trajnostne vrečke, z notranjim žepkom, kjer se lahko shranjuje mrežasta vrečka za sadje in zelenjavo.

Spar Slovenija je razkril štiri dizajne izpod rok študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, ki jih bo jeseni natisnil na bombažne trajnostne vrečke, z notranjim žepkom, kjer se lahko shranjuje mrežasta vrečka za sadje in zelenjavo. Spar je vsakega od štirih zmagovalcev nagradil z vrednostnim bonom v višini 1.000 €. V natečaju »SPAR ART: Vrečke z zelenim pečatom« je skupno sodelovalo 26 študentov in študentk.  

Spar Slovenija se je v skrbi za trajnostno delovanje ter obenem v prizadevanju za podporo mladim umetnikom in ustvarjalcem povezal z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) ter organiziral natečaj za izbor dizajnov, ki jih bo natisnil na bombažne trajnostne vrečke. Skupno so bili izbrani štirje dizajni, pri čemer sta tri izbrala Spar Slovenija in UL ALUO, četrti dizajn pa so z glasovanjem med 30. junijem in 6. julijem na Sparovi spletni strani izbrali kupci.

Zmagovalne dizajne so danes razkrili na razstavi v Cityparku v Ljubljani, vsak od zmagovalcev pa je prejel bon v vrednostni 1000 €. Nagrado je po izboru podjetja Spar Slovenija prejela Lana Hasić, po izboru UL ALUO Hana Jelovšek, dizajn, ki bo krasil papirnato trajnostno vrečko, pa sta Spar Slovenija in UL ALUO izbrala skupaj in zmago dodelila Maji Hočevar. Izbor četrtega dizajna je bil prepuščen kupcem, ki so v zadnjem tednu lahko glasovali na spletu. Največ glasov je prejel dizajn Zale Hriberšek. Razstavo umetniških del študentov UL ALUO z naslovom »SPAR ART: Vrečke z zelenim pečatom«, si bo skupaj z zmagovalnimi dizajni moč ogledati v Cityparku pred trgovino Interspar vse do 10. julija.

Razglasitve izbranih dizajnov in podelitve nagrad sta se poleg sodelujočih na natečaju in njihovih mentorjev udeležila tudi prof. Domen Fras in prodekanja doc. mag. Marija Nabernik iz Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani ter glavni izvršni direktor Spar Slovenija David Kovačič, ki je zmagovalcem podelil nagrade ter podprl ustvarjalnost mladih umetnikov. »Natečaj je bil zasnovan z idejo, da spodbudimo trajnostno zavest in odgovorno ravnanje vseh nas pri vsakodnevnih opravilih. Pri tem smo videli priložnost, da svoje sporočilo prenesejo tudi mladi umetniki, ki so se odzvali z navdušenjem, kar je jasen odraz zavedanja problematike. Kdo drug kot mladi pa bo s takšno vnemo, ustvarjalnostjo in naklonjenostjo do planeta razmišljal o trajnosti? Veseli me, da bodo dizajni s strani naših mladih umetnikov krasili Sparove trajnostne vrečke in da nas bodo te vsakodnevno spodbujale k trajnostnemu življenju,« pravi glavni izvršni direktor podjetja Spar Slovenija David Kovačič. K temu je prof. Domen Fras dodal: »Veseli smo, da se je toliko študentov odzvalo na poziv k oddaji dizajnov tudi v obdobju, ki je bilo z vidika študijskih obveznosti zahtevno. Prejeli smo veliko različnih idej, ker so sodelovali študenti mnogih študijskih smeri. Raznolikost idej in pristopov kažejo tudi nagrajeni rezultati natečaja. Sparu se ob tem zahvaljujemo za iniciativo, projekt ter podporo mladim umetnikom in oblikovalcem.«

Zmagovalne dizajne bo Spar natisnil na trajnostne vrečke in jeseni umestil v trgovine Spar in Interspar. Nagrajeni bodo tudi tisti, ki so sodelovali pri glasovanju – med vsemi glasujočimi za izbor najljubšega dizajna bo Spar Slovenija izžrebal pet nagrajencev, ki bodo prejeli trajnostni paket presenečenja.


VIR: Spar Slovenija