22. avgusta 2023 je v mestu Whitehouse, Ohio ZDA, trboveljski Dewesoft odprl nove prostore ameriške podružnice Dewesoft.

22. avgusta 2023 je v mestu Whitehouse, Ohio ZDA, trboveljski Dewesoft odprl nove prostore ameriške podružnice Dewesoft. Največja Dewesoftova podružnica posluje na istem naslovu že od leta 2012. Nenehna rast je pripeljala do investicije v novo zgradbo, vredno 7 milijonov USD, kar bo še pospešilo nadaljnjo rast slovenskega visokotehnološkega podjetja na ameriškem in globalnem trgu merilnih rešitev.

“Združene države Amerike so bile za nas vedno pomemben trg. Prvo programsko opremo smo v Ameriko prodali pred več kot dvajsetimi leti, potem pa s prvim projektom v NASI, leta 2003 začeli z rastjo prodaje. Svoje podjetje smo odprli leta 2012, trenutno pa je v ZDA zaposlenih več kot 50 prodajnih, podpornih in aplikacijskih inženirjev pod vodstvom Andrewa Nowickija. Taka hitra rast narekuje tudi potrebe po večjih prostorih, zato je bila 7M$ vredna investicija nujno potrebna.
Nova zgradba kaže navzven moderne zidove, navznoter pa utripa z našo energijo. Ta velika investicija je sporočilo, da bomo našim tukajšnjim strankam v prihodnje še bliže z našo merilno tehniko in podporo." je povedal soustanovitelj in predsednik Dewesofta, dr. Jure Knez. 

Z novo zgradbo bo ameriška podružnica Dewesofta, ki trenutno zaposluje okoli 50 ljudi, do konca leta pa predvidevajo 20% rast zaposlenih, razširila oddelke podpore, obdelave naročil, servisa, računovodstva, “business developmenta”, prodaje, marketinga ter aplikativnega centra, predvsem pa se bo lahko okrepil podporno-tehnološki in izobraževalni center, kar stranke cenijo in pričakujejo. Kmalu bo sledila še postavitev servisnih in proizvodnih procesov po zgledu iz matičnega podjetja. S tem bo visokotehnološki šampion iz Trbovelj okrepil svojo konkurenčno prednost za stranke, kot so NASA, SpaceX, Tesla, CAT, John Deere, Honeywell, Boeing, Rivian, MIT, Ford, General Motors, Amazon, Stanford University in mnoge druge.

"Dvonadstropna črno-oranžna Dewesoftova stavba je nedvomno najmodernejša stavba v Whitehouseu, kraju, ki ni velik, ampak je naš dom," je dejal Andrew Nowicki, direktor Dewesoft ZDA. "Zgradili smo Dewesoft ZDA, da bi še naprej uspešno rasli, vsako leto nam zaupa vedno več strank in po 10 letih delovanja lahko rečem le ... What a ride!"

ZDA so od prvega naročila v letu 2004 do danes postale največji posamični trg za Dewesoft, kjer se ustvari tretjina prometa celotne skupine. V letu 2022 je prodaja v ameriški regiji dosegla 38,5 milijona prometa, kar je 30% povečanje glede na leto 2021 oz. 50% rast glede na leto 2020. Pričakovana napoved letnega prometa za leto 2023 je 45 mio dolarjev, kar pomeni še eno rekordno leto za ameriško ekipo. 

O podjetju Dewesoft 

Dewesoft je vodilni svetovni ponudnik merilnih rešitev, specializiran za razvoj in proizvodnjo inovativnih merilnih sistemov in programske opreme za različne industrije. Slovensko podjetje že od leta 2000 zagotavlja vrhunsko kakovost visokotehnoloških merilnih izdelkov in storitev, s katerimi podpira razvoj podjetij po vsem svetu. Stranke so vodilna podjetja tako iz avtomobilske, vesoljske in gradbene industrije kot iz elektroenergetike, kmetijstva in industrije zelenega prehoda. Gre za svetovno znana imena, kot so NASA, ESA, SpaceX, Airbus, Honeywell, Siemens, BMW, Caterpillar, Volvo, Audi, Akrapovič, Pipistrel, Rimac, Bosh in mnoge druge.  

Dewesoft je večinski lastnik 18 podružnic po vsem svetu. Z nadaljnjo analizo novih potencialnih tržišč Dewesoft načrtuje krepitev globalne prisotnosti in podpore podjetjem, na katerih sloni tehnološki napredek. 

Lanski prihodki skupine so presegli 75 mio evrov, kar Dewesoft umešča med pet največjih vodilnih svetovnih ponudnikov merilnih rešitev. 

Za več informacij obiščite https://dewesoft.com/ 

VIR: Dewesoft