Vzdrževalci Elektra Maribor in Elektra Celje se še naprej trudijo odpraviti napake na distribucijskem omrežju, ki so jih povzročila podrta drevesa in pretrganje vodnikov.

Datum objave:
25. januar 2023

Avtor:
Brane Janjič

Avtor fotografij:
Arhiv Elektra Maribor
Vzdrževalci Elektra Maribor in Elektra Celje se še naprej trudijo odpraviti napake na distribucijskem omrežju, ki so jih povzročila podrta drevesa in pretrganje vodnikov. 

Velika količina novozapadlega mokrega in težkega snega, ki je povzročila padce dreves, je v preteklih dveh dneh povzročila precejšnje poškodbe na elektro distribucijskem omrežju Elektra Maribor. Kot so sporočili iz podjetja, je kljub trudu intervencijskih ekip minulo noč brez napajanja z električno energijo, še vedno bilo okrog 750 odjemalcev, in sicer na območju Ruškega in Ribniškega Pohorja, na Kozjaku na območju Kaple, Gradišča in Duha ter Makol. Vzdrževalci tako tudi danes nadaljujejo z odpravljanjem napak in popravilom omrežja s ciljem, da bi vsem odjemalcem čimprej zagotovili nemoteno oskrbo, tako da je mogoče danes in tudi še v naslednjih dneh mogoče pričakovati občasne prekinitve dobave električne energije. Iz Elektra Maribor ob tem še sporočajo, da so vodniki na najbolj kritičnih delih omrežja še vedno povešeni, kar nekaj omrežja pa je tudi še vedno na tleh, zato odjemalce opozarjajo, da naj se vodnikov ne dotikajo, ker je to lahko izredno nevarno.
O delu na odpravljanju napak do poznih večernih poročajo tudi iz Elektra Celje, kjer je bilo sinoči ob 20.30 uri brez električne energije na njihovem oskrbnem območju še vedno 194 odjemalcev priključenih na daljnovod Dobje, ki se napaja iz RP Planina. Sicer so čez dan odpravili vse napake na Koroškem, Celjskem in v Zgornji Savinjski dolini, tako da so bili vsi tamkajšnji odjemalci že tekom dneva oskrbljeni z električno energijo.

VIR: Naš Stik