Prejšnji teden se je na Elektru Gorenjska, ki letos praznuje 60 let obstoja, zgodil dan odprtih vrat, ki je potekal v duhu nepozabnega srečanja z zaposlenimi.

Avtor:
Mare Bačnar

Avtor fotografij:
arhiv Elektro Gorenjska
Prejšnji teden se je na Elektru Gorenjska, ki letos praznuje 60 let obstoja, zgodil dan odprtih vrat, ki je potekal v duhu nepozabnega srečanja z zaposlenimi.

Skupina Elektro Gorenjska je pomembna energetsko-tehnološka skupina z vrhunskimi kadri in s sodobno organiziranostjo, ki se osredotoča na napreden distribucijski sistem, proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov in učinkovito rabo energije. S podjetji, z gospodinjstvi in lokalnimi skupnostmi na družbeno odgovoren način soustvarja energijo prihodnosti. Je nosilec uvajanja inovativnih rešitev slovenske energetike, prva izbira za energetske rešitve na Gorenjskem in prepoznaven partner v tujini. Razvija energetske rešitve in je pomemben moderator medsektorskega sodelovanja ter fasilitator trga prožnosti po zglediu najboljših evropskih distributerjev.

Z veseljem in odgovornostjo v svoje delovanje vpleta gorenjska podjetja. Tako je bilo tudi na našem letošnjem nepozabnem srečanju z zaposlenimi v okviru dneva odprtih vrat. Na elektru so se zahvalili mlademu gorenjskemu čokoladnemu virtouzu in start-upu Molinetu, ki je njihovo edinstveno zgodbo šestih desetletij ujel v čokoladnih mojstrovinah in obogatil s pristnimi gorenjskimi okusi kostanjevega medu, pehtrana, oreha in medenega piškotka. Oblakactivewear je aktivni duh vtkal v  nove, jubilejne športne majice, catering Marko Arvaj iz Kranja pa je e poskrbel za odlično pogostitev. 

Konec julija pa se je za Elektro Gorenjsko zgodilo še nekaj pomembnega. Župani vseh gorenjskih občin so na seji Sveta gorenjske regije sprejeli sklep o pripravi skupnega načrta aktivnostih na področjih razvoja energetske infrastrukture in izvajanja energetskih storitev na Gorenjskem. Akcijski načrt ukrepov na področju energetske infrastrukture za trajnostni prehod bo pripravljen do sredine leta 2024 v sodelovanju s strokovnjaki Skupine Elektro Gorenjska. Opredeljeval bo potrebne ukrepe na področjih energetske infrastrukture in rešitev za uspešen trajnostni prehod gorenjskih občin. Kot je v okviru seje povedal dr. Ivan Šmon, predsednik uprave Elektro Gorenjska, je skrb za Gorenjsko njihova prva skrb že šest desetletij. Priložnost, da s strokovnim znanjem, izkušnjami in inovativnostjo Gorenjsko podpirajo v trenutnih zahtevnih časih, sprejemajo kot veliko odgovornost.

VIR: Naš Stik