bera slovenskih odličij se je z današnjimi odličnimi nastopi nežnejšega spola reprezentance SI Oran povišala na številko enaindvajset.


Spoštovani, 

bera slovenskih odličij se je z današnjimi odličnimi nastopi nežnejšega spola reprezentance SI Oran povišala na številko  enaindvajset. Plavalke Neža Klančar, Janja Šegel, Katja Fain in Tjaša Pintar ter atletinje Anita Horvat, Maja  Pogorevc, Jerneja Smonkar in Agata Zupin so današnje junakinje dneva. Naše športnice so z odličnimi nastopi  zaznamovale osmi tekmovalni dan v Alžiriji, s tem pa poskrbele, da se je Slovenija povzpela na 11. mesto od 24.  sodelujočih držav. 

Prvi nedeljski kolajni sta pripadli plavalkama Janji Šegel in Neži Klančar, ki sta na 100m prosto osvojili srebrno oz.  bronasto kolajno. Čez slabo uro sta se jima pridružili še ekipni kolegici Katja Fain ter Tjaša Pintar in skupaj so v štafeti  4x200m prosto premagale celotno konkurenco ter osvojile zlato kolajno. V plavalni finale se je uvrstil tudi Sašo Boškan,  ki je na 400m prosto osvojil končno šesto 6. mesto. 

Kmalu za plavalkami so nastopile še atletinje, ki so v štafeti 4x400m osvojile srebrno odličje in že tretjo za atletsko ekipo  na teh Sredozemskih igrah. 

Jadralci so po včerajšnjem brezvetrju le dočakali finalni plov, kjer je kot najuspešnejši na 5. mestu zaključil Žan Luka  Zelko v razredu ilca 7. Liam Orel je bil v istem razredu šestnajsti. Lin Pletikos je v razredu ilca s tretjim mestom v  finalnem plovu prijadrala na skupno deveto mesto, mlada Lina Eržen pa je med jadralkami na deski iqfoil danes končala na desetem mestu in osvojila skupno 12. mesto. 

Danes smo spremljali tudi finalne nastope v moški konkurenci v trapu, kjer je Boštjan Maček v kvalifikacijah končal na  

12. mestu, Denis Vatovec pa je s prebojem v polfinale osvojil končno 5. mesto. Na blazino so danes prvič stopili tudi  taekwondisti, Lin Kovačič je v prvem dvoboju v kategoriji do 68 kg s 17:15 premagal Maročana Abdelbasseta Vasfija.  
V četrtfinalu ga je za delitev petega mesta premagal Grk Konstantinos Chamalidis. Patrik Divkovč je v kategoriji nad  80kg izgubil že prvi obračun, z 10:2 ga je porazil Italijan Roberto Botta. 

V sabljanju je Peter Kranjc zmagal dvakrat in prav tolikokrat izgubil v predtekmovalni skupini B, nato ga je v šestnajstini  finala ugnal Egipčan Ziad Elsisi. Tei Zaviršek Žorž je izgubil vseh šest dvobojev. 

Število kolajn za Slovenijo pred ponedeljkovim tekmovalnim dnem šteje lepih enaindvajset: ▪ 5 zlatih; 

▪ 7 srebrnih in 

▪ 9 bronastih 

PR: Olimpijski pozdrav!