Za nami je 5. etapa 46. izdaje relija Dakar, ki je naklonjena tekmovalcu s številko 24 - Toni Mulec je danes dosegel 6. mesto v razredu in 21. mesto v skupni razvrstitvi, kar ni spremenilo stanja na skupni lestvici, a najtežje šele prihaja. Jutri zjutraj se začne dvodnevna etapa v osrčju Prazne četrti, tako imenovani 48-urni krono, ki je novost letošnje izdaje.

Dakar 2024, 5. etapa: Al Hofuf - Shubaytah



Sreda, 10.1.2024Toni Mulec po težki etapi v sipinah ohranil 19. mesto v skupnem seštevku, a najtežje šele prihaja!



Dragi prijatelji, podporniki, novinarji in ljubitelji puščavskih dirk!
Za nami je 5. etapa 46. izdaje relija Dakar, ki je naklonjena tekmovalcu s številko 24 - Toni Mulec je danes dosegel 6. mesto v razredu in 21. mesto v skupni razvrstitvi, kar ni spremenilo stanja na skupni lestvici, a najtežje šele prihaja. Jutri zjutraj se začne dvodnevna etapa v osrčju Prazne četrti, tako imenovani 48-urni krono, ki je novost letošnje izdaje. Da bi reli Dakar čim bolj približali njegovi izvorni različici, se je organizator odločil za maraton starega tipa - ko bo jutri ura odbila 4 popoldne, se bo dirkač moral ustaviti v prvem najbližjem bivaku od šestih, kjer bo dobil le šotor in minimalen obrok hrane, medtem ko ne bo na voljo nikakršnih informacij glede rezultutov. V petek zjutraj se bo etapa nadaljevala v verigah sipin, ki jih bodo občasno prekinila suha slana jezera (chott). Etapa bo iz dirkačev iztisnila zadnje atome moči, a k sreči jih v soboto čaka dan počitka.Ob koncu današnje etape je bil Toni Mulec precej izmučen in nekoliko bolj redkobeseden, kot smo vajeni:

"Sem v cilju kratke, ampak dolge etape. Povezovalna etapa je bila dolga dobrih 500 km, a je kar šlo, sama hitrostna etapa pa je štela le 118 km, a so se zdeli kot neskončnost. Sipine so mi danes dale vetra, saj je bila neugodna difuzna svetloba, zaradi katere je nemogoče predvidevati, ali je teren mehak ali trd, kje so obrisi sipin in podobno. Že na začetku etape sem malo preveč skočil čez eno takšnih "nevidnih" sipin in precej trdo pristal.  Nisem padel, sem pa za kar nekaj časa izgubil ritem, ki je za vožnjo v mehkem pesku bistvenega pomena. Upam, da moje telo ni utrpelo preveč mikro poškodb in da mi jutri ne bo treba štartati z bolečinami."


Glede na naravo jutrišnje etape je sicer malo verjetno, da bomo z vami lahko delili Tonijevo izjavo, bomo pa morda lahko poslali kakšno svežo fotografijo.
Avtor fotografij je agencija @RallyZone, vse posebne želje pa naslovite na Tino - na spodnji mejl oziroma s sporočilom na WhatsApp (+34 659 441725).
Dakarski pozdrav, lahko noč Slovenija in hvala za vso podporo!



Toni Mulec
BAS WORLD KTM RACING TEAM #24
"Pozitiva, druge ni!" - Toni Mulec, dakarski tekmovalec s številko 24

PARTNERJI



VIR: MEDIA ToniMulec.si - DAKAR 2024