CUPRA, ki velja za nekonvencionalno znamko izzivalcev, nadaljuje s ciljem ustvariti skupni svet doživetij, ki ga povezujejo vznemirljivost, navdušenje in moč vožnje.

 Po tem, ko smo februarja lani na digitalni obletnici znamke CUPRA predstavili partnerstvo z barcelonsko ladjedelnico De Antonio Yachts, smo svetu predstavili naš prvi projekt.

 


D28 Formentor je visokozmogljiva jahta, zasnovana po našem prvem ekskluzivnem CUPRA Formentorju. Jahto D28 Formentor smo z navdušenjem razkrili v vsej njeni lepoti na edinstveni razstavi v barcelonskem pristanišču Marina Vela, kjer je bila predstavljena skupaj z modelom CUPRA Formentor VZ5 z močjo 390 KM, ki je bil proizveden v omejeni seriji 7000 vozil.

Predsednik znamke CUPRA, Wayne Griffiths, je dejal: »Naša vizija navdihovanja sveta iz Barcelone ne pozna meja, zato se zdaj s sodobnim dizajnom podajamo tudi na morje. S tem sodelovanjem želimo pokazati, da želi CUPRA združiti visoko zmogljivost z edinstvenim slogom in oblikovanjem, ki ju ne pozabiš. Sodelovanje z De Antonio Yachts pri razvoju jahte D28 Formentor je šele začetek, saj bomo ponovno sodelovali pri razvoju jahte na hibridni pogon, ki jo bomo lansirali leta 2022.«



Popolna kombinacija zmogljivosti in dizajna

Jahta D28 Formentor, ki bo naprodaj predvidoma konec leta 2021, je dolga 7,99 metra, mogoče pa jo je podaljšati s polmetrsko ploščadjo na krmi. Trup je značilne petrolejsko modre barve z več pasovi v črni barvi in pasovi iz karbonskih vlaken ter drugimi opaznimi elementi, ki poudarijo eleganco in športnost.

 

Dizajn trupa v obliki črke V omogoča, da razstavna jahta z močjo 400 KM doseže hitrost do 40 vozlov, hkrati pa omogoča mirno plovbo pri potovalni hitrosti. Velika širina in izjemna razporeditev teže poskrbita za prostorno palubo in dodatno stabilnost, ko je jahta zasidrana. Zunanji dizajn jahte D28 Formentor je izjemen: preproste in dinamične linije z dodatno eleganco in športnostjo, ki jo poudarja oprema v petrolejsko modri z bakrenimi dodatki. Ker je idejna zasnova postavitve »sredinska«, se potniki lahko neomejeno sprehajajo po palubi. Zaradi dobre izkoriščenosti prostora je občutek na jahti izjemen, prostora pa je za deset oseb.

Marc de Antonio, soustanovitelj ladjedelnice De Antonio Yachts, je poudaril: »Ladjedelnica De Antonio Yachts je nastala zaradi strasti do morja in zanimanja za inovacije ter gradnjo športnih jaht s sodobnim dizajnom. CUPRA ima enak pogled: obe podjetji imata sedež v Barceloni in verjameta v potencial mesta kot merila za kozmopolitski dizajn na svetovni ravni.«

Soustanovitelj De Antonio Yachts, Stan Chmielewski, pravi: »De Antonio Yachts in CUPRA sta zavezana k tehnološkemu razvoju produktov na najvišji ravni, v okviru sodelovanja pa si bomo prizadevali za uporabo najboljših navtičnih inovacij. Zelo smo ponosni na našo prvo razstavno jahto, ki je začetek obetavnega sodelovanja.«

Svet v življenjskem slogu CUPRA

V podjetju CUPRA sodelujemo z blagovnimi znamkami, ki govorijo naš dizajnerski jezik in z nami delijo način ustvarjanja. V okviru prizadevanj za oblikovanje ekskluzivnih in omejenih kolekcij produktov, ki predstavljajo življenjski slog CUPRA, smo sodelovali z izdelovalcem luči Marset, ki je za znamko CUPRA oblikoval svetilko Chispa, prenosno, polnilno in brezžično dizajnersko svetilko.

 

Z mednarodno modno znamko Mikakus smo predstavili ekskluzivno kolekcijo športnih copat. Tudi kolekcijo Mikakus x CUPRA je navdihnil dizajn CUPRA Formentorja. Poleg tega smo z modnima znamkama TRAKATAN in L.G.R. razvili ekskluzivne kolekcije torbic, dodatkov in sončnih očal.

PR in foto: Cupra