V Celju se je danes pričel 54. Mednarodni obrtni sejem (MOS), ki ga je slavnostno otvoril Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Matjaž Han.

Sejma se na povabilo organizatorjev tradicionalno udeležuje tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ki je priložnost izkoristil za številne sestanke, srečanja in pogovore iz naslova prizadevanj VZMD, kakor tudi njihovih mednarodnih dejavnosti ter poslovno-investitorskih programov: Invest to Slovenia (investo.si) in International Investors` Network (investo.international). 

Na povabilo Ministrstva za zunanje zadeve se mag. Verbič udeležuje tudi 11. Dneva gospodarske diplomacije, kjer je zbrane predstavnike podjetij, veleposlanike in ekonomske svetovalce tujih držav v Republiki Sloveniji nagovorila Ministrica za  zunanje zadeve, Tanja Fajon. Letošnji MOS sicer poteka v znamenju samooskrbe in je razdeljen na pet segmentov: MOS dom, MOS turizem, MOS tehnika energetika, MOS b-diggit in MOS plus, spremljajo pa ga številne okrogle mize in predavanja.

Po sodelovanju mag. Verbiča na Finančnem Forumu EUROFI, ki je ob srečanju evropskih ministrov za gospodarstvo in finance ECOFIN potekal minuli teden v Pragi, ter sestanku Posvetovalne delovne skupine Stalnega odbora za Finančne inovacije (FISC CWG) pri Evropskem organu za vrednostne papirje in trge (ESMA) s sedežem v Parizu, se bo intenzivno septembrsko dogajanje že prihodnji teden nadaljevalo z obiskom Bruslja, kjer bo mag. Verbič sodeloval kot član Strokovne posvetovalne skupine uporabnikov finančnih storitev pri Evropski komisiji (FSUG).

PR: VZMD