pri Mladinski knjigi bomo prvi mesec novega šolskega leta zaključili z novim svežnjem izvirnih novosti iz uredništva otroškega leposlovja. Nove izdaje bomo v družbi ustvarjalcev predstavili v sredo, 29. septembra 2023, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani.

Spoštovani,

pri Mladinski knjigi bomo prvi mesec novega šolskega leta zaključili z novim svežnjem izvirnih novosti iz uredništva otroškega leposlovja.
Nove izdaje bomo v družbi ustvarjalcev predstavili v sredo, 29. septembra 2023, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani.
 
 
Bambi, brezčasno pripoved o Bambijevem življenju avstrijskega pisatelja Felixa Saltna, so otroci po vsem svetu poznali po Disneyjevi idealizirani filmski priredbi. Pri nas smo ga lahko brali v prevodu Kristine Brenkove z ilustracijami Ančke Gošnik Godec, zdaj pa se nam bo večplastna zgodba, ki ni namenjena najmlajšim otrokom, odstrla v novem prevodu Urške P. Černe. Čudovite ilustracije so delo Alenke Sottler.
 
V didaktični slikanici Polžek Oli svetuje avtorice Martine Peštaj s predgovorom dr. Katje Košir je devetnajst zgodb, ki opisujejo prizore iz vsakdanjega življenja. Polžka Olija in njegove dogodivščine je upodobila ilustratorka Ana Košir.
 
Iz revij Ciciban in Cicido so se v knjigo prelile pesmice za najmlajše Cvetke Sokolov z naslovom Moje hiške.Knjiga je tudi svojevrstna antologija slovenske ilustracije, saj v njej najdemo ilustracije Suzi Bricelj, Mojce Cerjak, Danijela Demšarja, Marjance Jemec Božič, Anke Kočevar, Maše Kozjek, Polone Lovšin, Jelke Reichman, Alenke Sottler, Petra Škerl, Ane Zavadlav.

Predstavljamo tudi Kuharico Uharico, legendarno glasbeno kuharica Svetlane Makarovič, ki je prvič izšla pri Založbi kaset in plošč RTV SLO leta 1986, zdaj pa je končno zaživela še v slikanici z ilustracijami Igorja Šinkovca.
Ptice so poetična slikanica zakoncev Germana in Albertine Zulla ta je leta 2020 prejela prestižno nagrado Hansa Christiana Andersena. Za prevod v slovenščino je poskrbela Suzana Koncut.
Prisrčno vabljeni!

VIR: MKZ