preberite Beletrinin tedenski novičnik in ostanite na tekočem z dogajanjem na Beletrini.

Drage bralke, dragi bralci,
preberite Beletrinin tedenski novičnik in ostanite na tekočem z dogajanjem na Beletrini.

Knjiga tedna
Šestnajst odtenkov norosti  je prvi roman valežanke Rachel Trezise (1978), preveden v slovenski jezik. Po duši pankerski roman predstavlja tri mlade ženske, ki se družijo po sili razmer, saj so vse partnerice članov lokalnega benda The Boobs. Svoje sanje o boljšem jutri tešijo s substancami in tako preganjajo dolgočasen vsakdan v zakotnem Aberalawu.
Beletrina v živo
V novi epizodi Beletrine v živo smo se tokrat posvetili enemu izmed najpomembnejših pričevanjskih del 20. stoletja, knjigi Pot v temo Gitte Sereny. Pogovarjala sta se sociolog Gorazd Kovačič in voditeljica Nina Jerman.

Bliža se festival Literature sveta - Fabula 2024
Med 1. in 22. marcem 2024 se bo v Ljubljani ponovno odvijal festival Literature sveta - Fabula. Več kot štirideset dogodkov letos povezuje slogan Kar nas oblikuje.
Letošnji gostje bodo: mlada katalonska vzhajajoča literarna zvezda Pol Guasch, češka pisateljica Lucie Faulerová, srbska pisateljica, pesnica, dramaturginja in scenaristka Milena Marković, ena najbolj prepoznavnih ruskih pisateljic Marija Stepanova in bolgarska avtorica Kapka Kassabova.
AirBeletrina
»V literarnem svetu ni pomembno, kaj si in kaj počneš, ampak kakšen si v očeh drugih. Za to podobo, ki je največkrat groteskna, skoraj vedno lažna in zagotovo poenostavljena, med dolgim sobivanjem vselej poskrbijo prijatelji in nasprotniki.«
Romunski pisatelj Mircea Cărtărescu nam v Lepih tujkah z veliko mero humorja in samoironije približa knjižno umetnost kot posel in obrt. Ne prizanaša niti rodni Romuniji, obsojeni na stereotipne predstave, ki se tudi samemu pripovedovalcu zdijo prav neverjetne. Preberite prispevek Hane Podjed.

VIR: Beletrina