Župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič je v sredo, 7. decembra 2022, z direktorjem podjetja Komunalne gradnje d.o.o. Viktorjem Dolinškom podpisal pogodbo za rekonstrukcijo lokalne ceste v Žalni.

Podpisu pogodbe sta prisostvovala tudi Tanja Rauh, sodelavka za javna naročila na Občini Grosuplje, in Aleš Zaviršek, direktor podjetja Rekon d.o.o..
»Pogodba za izvedbo pločnika od podružnične osnovne šole pa do železniške postaje v Žalni je podpisana,« je ob podpisu pogodbe dejal župan. »Ko bo pločnik zgrajen, bodo lahko otroci, pa tudi vsi ostali varno hodili po pločniku. Seveda se bo uredilo tudi vozišče, pa tudi javna razsvetljava in dva para avtobusnih postajališč,« je še dejal.

Kot je še povedal, s tem izpolnjujemo tudi obljubo, da se bodo v prihodnje pločniki od Grosupljega proti vsem zalednim naseljem povezali. »Ko bo ta pločnik zgrajen, ga bomo poskušali povezati z Mlačevim, potem pa bomo lahko, ko bosta zgrajena tudi že kolesarska povezava od središča Grosupljega do Mlačevega in prav tako rondo, od Grosupljega do Žalne prišli tudi po pločniku,« je svoje besede sklenil župan.

Gre torej za rekonstrukcijo lokalne ceste Veliko Mlačevo-Žalna-Velika Loka, od Podružnične osnovne šole Žalna do železniške postaje Žalna, v dolžini cca. 650 m.
Skladno s pogodbo rekonstrukcija ceste obsega širitev vozišča ceste na 2 x 2,75 m, zamenjavo spodnjega in zgornjega ustroja voziščne konstrukcije, dograditev pločnika širine 1,5 m na levi strani, ureditev para avtobusnih postajališč na vozišču in para čakališč ter zaščito in prestavitev telekomunikacijskih vodov zaradi širitve ceste.

Pogodbena vrednost del znaša 620.570,45 evrov z ddv. Dela bodo predvidoma zaključena v 6 mesecih od uvedbe izvajalca v delo.
Jana Roštan

VIR: Občina Radovljica