Na prvo adventno nedeljo se je zaključil teden Karitas. Letos je bilo geslo »Skupaj delajmo dobro«. Tudi Župnijska Karitas Grosuplje se je odzvala temu klicu in je v soboto ob pomoči župnije pripravila srečanje starejših in invalidov.

Po somaševanju gospoda Mira Šlibarja, dolgoletnega bolniškega duhovnika, in domačih duhovnikov so lahko prisotni prejeli bolniško maziljenje. Po maši se je preko 50 starejših zbralo v župnijskih prostorih na pogostitev in druženje. Pomoč mladih je vse razveselila.

Zahvalno sveto mašo je daroval nekdanji grosupeljski župnik gospod msgr. dr. Franci Šuštar, sedaj ljubljanski pomožni škof. Spomnil se je pokojnega grosupeljskega župnika Frančiška Novaka, ki je 8. oktobra 1991 dal pobudo za ustanovitev Župnijske Karitas. Po končani sveti maši je najzvestejšim sodelavkam podelil tudi zahvalno listino.  Predstavnica župnije se je vsem zahvalila, da že toliko let v imenu vseh faranov skrbijo, da zbrana denarna in materialna pomoč pride v prave roke, in z obiski in prijazno besedo razveseljujejo starejše v Domu starejših občanov Grosuplje  in po domovih. Zahvalila se je tudi gospodu županu Občine Grosuplje dr. Petru Verliču za podporo in tudi gospodu škofu, da nas je razveselil s svojo prisotnostjo. Naj bo praznovanje v zahvalo najožjim sodelavkam in sodelavcem, hkrati pa spodbuda tudi vsem nam, da z več čuta in dejanske pomoči lepšamo dneve revnejšim, onemoglim in osamljenim, je poudarila.

VIR: Občina Grosuplje