Pevci mešanega pevskega zbora Zborallica so čez celo leto zbirali ideje, kaj uprizoriti na svojem svečanem letnem koncertu. Zakaj svečanem? Zboralličarji se letos spominjajo prvih vaj in nastopov, na katere jih je septembra 2009 povabila zborovodkinja in idejna vodja Janja Omejec Strnad.

Pevci mešanega pevskega zbora Zborallica so čez celo leto zbirali ideje, kaj uprizoriti na svojem svečanem letnem koncertu. Zakaj svečanem? Zboralličarji se letos spominjajo prvih vaj in nastopov, na katere jih je septembra 2009 povabila zborovodkinja in idejna vodja Janja Omejec Strnad. Svojo 15-letnico so želeli obeležiti na prav poseben način. Povezali so se z lokalnimi glasbeniki in izbrali žanr, ki v dvorani Kulturnega doma Stična še ni bil slišan - to so muzikali. V petek, 11. in soboto, 12. oktobra so izvedli Večer muzikalov ob 15-letnici delovanja. Koncert so naslovili Z-SHOW, ki je besedna sestavljanka Zborallice in muzikala The Greatest Showman. Petkovega se je udeležil tudi župan Dušan Strnad s soprogo.

Pevci so navdušili z izvedbo izsekov šestih najbolj znanih muzikalov tega in prejšnjega stoletja. Pomemben del muzikalov pa je seveda tudi ples. Člani zbora so se zelo potrudili in med petjem tudi zaplesali. Večkrat so se jim na odru pridružili plesalci Fejstples Krka pod mentorstvom Marije Jurca in plesalke Plesne šole Guapa pod mentorstvom Kaje Smrekar, ki je bila tudi koreografinja zbora. Za še bolj doživete muzikale so poskrbeli lokalni glasbeniki, Godalni orkester KD Stična ter pihalna in trobilna zasedba Godbe Stična.

Izvedba takšnega koncerta je za zasedbo Zborallice precejšen zalogaj, tako organizacijski kot glasbeni, zato so pevci poklicali okrepitve. Na odru se jim je pridružil Z-band, katerega sestavljajo odlični glasbeniki iz naše občine: Urška Petek, Karin Kovaček, Nejc Bavdek, Aljaž Omejec, Klemen Omejec, Jernej Strnad, Tina Žerovnik in Anja Sečnik.

Zboralličarji so s svojo predanostjo ponovno dokazali, da znajo polno stiško dvorano napolniti z glasbo. Zadovoljni obrazi gledalcev po končanem koncertu govorijo zase in so hkrati največja motivacija pevcev, da vsako leto ustvarijo novo zgodbo.

Da je v tako veliki ekipi vse na pravem mestu, skrbita predsednica Zborallice Anja Omejec in Janja Omejec Strnad, ustanoviteljica, idejna vodja ter zborovodja. Slednji so se pevci na sobotnem koncertu še posebej zahvalili in ji izročili sliko lokalne slikarke Damijane Bijek.

Ker je bila stiška dvorana premajhna za vse, ki so si želeli ogledati, kaj je pripravila Zborallica, pevci že pripravljajo nove ponovitve. Vsi, ki ste bili prepozni z rezervacijo svojega mesta v dvorani, pozorno spremljajte Facebook in Instagram Zborallice, da ne zamudite ponovitve koncerta.

Zboralličarji se vsem, ki jim že petnajst let stojite ob strani in spremljate njihov napredek, iskreno zahvaljujejo in se že veselijo ponovnega srečanja z vami!

VIR: Občina Ivančna Gorica