Dewesoft pripravlja v naslednjih dneh že šesto Dewesoft merilno konferenco, ki bo od 16. do 18. aprila v Laškem. V Slovenijo prihajajo visokotehnološki velikani sveta, kot so BMW, Mercedes-Benz, Volvo, Scania, Jaguar, Rolls-Royce, Siemens, Airbus, Michelin, MAN, OneSubsea, ESO, Clemessy, Air France …

Dewesoft pripravlja v naslednjih dneh že šesto Dewesoft merilno konferenco, ki bo od 16. do 18. aprila v Laškem. V Slovenijo prihajajo visokotehnološki velikani sveta, kot so BMW, Mercedes-Benz, Volvo, Scania, Jaguar, Rolls-Royce, Siemens, Airbus, Michelin, MAN, OneSubsea, ESO, Clemessy, Air France …

Hrvaški Rimac bo za to priložnost pripeljal svoj najhitrejši električni avtomobil na svetu – Nevero. Zakaj svetovno znana imena prihajajo v Slovenijo? Zaradi slovenskega znanja, ki ga razvijajo v Dewesoftu.

Dr. Jure Knez, predsednik trboveljskega Dewesofta: »Pretekla leta so bila prelomna za Dewesoft. Čeprav smo zrasli po tržnem deležu in ekipi, ki šteje že preko 400 sodelavcev doma in v svetu, je tisto, kar v Trbovljah največ šteje, zavezanost inovacijam. Ta je prinesla pomembne mejnike v našem razvoju: od uspešne dostave novega samostojnega sistema za zajemanje podatkov Obsidian do razvoja lastnega senzorja za merjenje tokov. Podali smo se v partnerstvo z globalnim konkurentom HBK-jem, da bi ustvarili openDAQ, odprti globalni standard v svetu merilne tehnike, ki že zbuja pozornost. Razvili pa smo tudi X linijo instrument, ki pomeni novo dimenzijo za stranke Dewesofta. Še pred nekaj leti nismo niti sanjali, da bo mogoče kaj takega. Tako vstopamo v novo dobo našega podjetja. S temi inovacijami, ki jih bomo na Merilni konferenci predstavili najboljšim iz številnih tehnoloških industrij, postavljamo slovensko znanje tja, kamor sodi – v svet.«

Dr. Knez še dodaja: »Pričakujemo več kot petsto gostov, konferenca se bo odvijala na dveh lokacijah, v Laškem in Trbovljah, v nam tako ljubi Sloveniji. Na tak način ostajamo zvesti naši zavezi vračanja lokalnemu okolju.”

Konferenca bo vsem udeležencem omogočila edinstveno priložnost osebnega stika z mednarodno ekipo Dewesoftovih strokovnjakov. Dewesoftovi inženirji in inženirke bodo izvajali tudi praktične delavnice in tako v živo, v realnem času prikazali, kako Dewesoftove inovacije rešujejo kompleksne merilne izzive, pa naj gre za vesoljsko tehnologijo, samovozeča vozila ali spremljanje varnosti mostov. Poleg tega bodo predavale tudi stranke o načinu uporabe merilne tehnike, na forumih pa bodo razpravljali o nadaljnjih korakih razvoja avtomobilov, vesoljske tehnologije ter ostalih ved tehnike.

Vsak konferenčni dan bo raziskoval specifično vsebinsko področje. Torek bo v znamenju monitoringa zgradb, sreda bo osredotočena na avtomobilsko industrijo in openDAQ rešitve, četrtek pa bo osvetlil sektor letalske in vesoljske industrije.

Dr. Jure Knez: “Dewesoft merilno konferenco vidimo kot platformo za sodelovanje, izmenjavo znanja in strokovno rast naših strank ter razvojnih inženirjev različnih industrij. Ne gre le za predstavitev naših izdelkov in programske opreme na področju merilne tehnologije; gre za spodbujanje skupnosti, ki vžiga inovacije za spodbujanje napredka človeštva.”

VIR: Savus

Foto: Dewesoft