V Frankfurtu bo med 16. in 20. oktobrom potekal 76. mednarodni knjižni sejem. Mladinska knjiga in Cankarjeva založba se bosta predstavili v hali 4.1/D53, na stojnici, odeti v ilustracije Lile Prap iz knjige Zakaj?

V Frankfurtu bo med 16. in 20. oktobrom potekal 76. mednarodni knjižni sejem. Mladinska knjiga in Cankarjeva založba se bosta predstavili v hali 4.1/D53, na stojnici, odeti v ilustracije Lile Prap iz knjige Zakaj?

V Mladinski knjigi smo se na letošnji mednarodni knjižni sejem v Frankfurtu aktivno pripravljali vse leto, med drugim smo pripravili kataloga za leposlovje za otroke in odrasle v angleškem jeziku, v katerih predstavljamo več kot 400 del slovenskih avtorjev in ilustratorjev. Z aktivnostmi nadaljujemo žlahtno, skoraj 60-letno tradicijo mednarodnega sodelovanja in promocije slovenskih avtorjev v tujini.

Z ekipo predstavnikov založb, ki jo vodi dr. Alenka Kepic Mohar, glavna urednica Mladinske knjige in direktorica Cankarjeve založbe, bodo v Frankfurt odpotovali tudi avtorji Anja Mugerli, dobitnica nagrade EU za književnost 2021 za Čebeljo družino in prejemnica kresnika 2024 za Pričakovanja, Tina Vrščaj, prejemnica posebne omembe komisije nagrade EU za književnost 2024 za roman Na Klancu, za katerega je bila nagrajena z modro ptico, Špela Frlic, avtorica romana Bleščivka in zbirke balkanskih pravljic Dekle, obljubljeno soncu, ter antropolog dr. Dan Podjed, avtor romaneskno-znanstvenega dvojčka Krizolacija.

Alenka Kepic Mohar bo moderirala dogodek Ljubljanski manifest, kritično mišljenje in evropska politična kriza z Luisom Gonzálezom, Kristennom Einarsonom in Miho Kovačem, ki bo v sredo, 16. oktobra, ob 12. uri.
V četrtek, 17. oktobra, ob 13. uri, bo sodelovala na okrogli
mizi Evropske bralne raziskave 2023 in 2024, skupaj s Christophom Bläsijem, Brunom Giancarlijem, Angusom Phillipsom in Miho Kovačem. Skupaj bodo razgrnili rezultate študij, razlike med njimi, razloge za razlike ter različni odzivi na rezultate.

Tina Vrščaj bo v sredo, 16. oktobra, ob 14. uri sodelovala na okrogli mizi Naj živi literatura. Naj živi Evropa!.

Dan Podjed bo v četrtek, 17. oktobra, ob 11. uri sodeloval v pogovoru UI in pisanje, na katerem bodo predstavljeni založniški, pravni in avtorski pogledi – skupaj z Almo Čaušević, Rüdigerjem Wischenbartom, Elisabeth Ann West in Miho Kovačem.

VIR: MKZ