Tudi ta dogodek bo dobrodelno obarvan

Tudi ta dogodek bo dobrodelno obarvan 

V soboto, 19. avgusta, vabljeni ob Velenjsko jezero, kjer bo živahno od 16. ure naprej, saj več organizatorjev pripravlja sklope samostojnih dogodkov, ki so jih povezali v Velenjsko noč. Velenjski javni zavodi in društva bodo med 16. in 20. uro na ploščadi Viste in na igrišču ob vili Čira-čara pripravili program za otroke in družine, športna društva pa bodo izvajala različne športne aktivnosti. Za večerni glasbeni program in dobro kulinariko pa bodo poskrbeli gostinski lokali, ki delujejo ob jezeru.


Festival Velenje med 16. in 20. uro vabi na otroško igrišče pri Vili Čira-čara ob Visti, kjer pripravljajo Mornarski dan: pripravljajo ustvarjalne delavnice in interaktivne igre, ob 17. uri bo nastopil Adi Smolar, ob 18.30 Teater Cizamo, ves čas pa bo na ogled tudi Pikina vila Čira-čara. Zavod za turizem Šaleške doline skupaj s Športno zvezo Velenje in Fit Mravljicami na ploščadi Viste pripravlja športni poligon, predstavili bodo turistično ponudbo Šaleške doline, za otroke pa bodo na travniku Viste na voljo tudi brezplačna napihljiva igrala. Klub vodnih športov Velenje bo poskrbel, da se bodo lahko obiskovalci po Velenjskem jezeru popeljali z ladjico, tako pri njih kot na Zoo Stationu pa bo mogoče najeti tudi supe in druga plovila.


 Od 20. ure naprej bodo za prijetno poletno zabavo in dobro kulinariko poskrbeli gostinci, ki imajo lokale v okolici jezera. V Restavraciji Jezero vas vse do 21. ure čaka prava kulinarična avantura. Na terasi Vista bara se bodo z brazilsko, jazzovsko in popularno glasbo predstavili Jure Pukl Double Rainbow feat. Ana Bezjak in Jani Moder, v Okrepčevalnici Cuba pa pripravljajo salsa večer z DJ-jem. Ob Sport Beach baru bo obiskovalce zabaval DJ Fredi, v Wunder Beach baru pa bo za dobro razpoloženje poskrbel DJ Rekordman. V Campu Velenje prirejajo koncert zasedbe Crvena jabuka. Vstopnice za koncert v Campu Velenje si lahko zagotovite na prodajnih mestih Olaii.com, 3DVA in OMV, ostali dogodki pa bodo brezplačni. Vsi gostinci, ki sodelujejo pri tem projektu, so se odločili, da 10 % od prometa na dogodku namenijo za dobrodelne namene za pomoč po posledicah poplav.


 Organizatorji posameznih sklopov dogajanj so Zavod za turizem Šaleške doline, Festival Velenje, Športna zveza Velenje, Fit Mravljice, Camp Velenje, Klub vodnih športov Velenje, Zoo Station, Gorenje Gostinstvo, Wunder beach bar, Sport Beach bar, Vista bar in Okrepčevalnica Cuba.

PR -  Zavod za turizem Šaleške doline