Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je čestital absolutni svetovni prvakinji v igranju na diatonično harmoniko Tjaši Lesjak, prvi ženski zmagovalki v kategoriji senior

 
Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je čestital absolutni svetovni prvakinji v igranju na diatonično harmoniko Tjaši Lesjak, prvi ženski zmagovalki v kategoriji senior, in ji zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje. Zahvalil se ji je tudi za izjemno promocijo našega mesta in države.
 
Tjaša Lesjak je že novembra 2021 osvojila naslov državne prvakinje v igranju na diatonično harmoniko. Letos je pred devetčlansko mednarodno strokovno komisijo med 25 tekmovalci iz različnih držav osvojila naziv absolutne svetovne prvakinje v igranju na diatonično harmoniko 2022. Naziv je osvojila v kategoriji senior (19-32 let) pod mentorstvom dvakratnega svetovnega prvaka Nejca Pačnika.
 
Avstrijska zveza harmonike (HVÖ) je kot nosilec licence za izvedbo 12. svetovnega prvenstva organizacijo že drugič zaupala Sloveniji. Pod budnim očesom Zveze diatonične harmonike in podjetja harmonik Südklang, ki je bil generalni sponzor prireditve, je bil pripravljen izjemen dogodek, na katerem so nastopili najboljši harmonikarji Slovenije in drugih držav.
 
Karavana svetovnih prvenstev se čez dve leti seli v Avstrijo in verjamemo, da bodo tudi tam naši harmonikarji segli po najvišjih mestih.
 
Prijazen pozdrav

PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje